Vraag & Antwoord

Anders (software)

Normal.dot probleem bij Word

Anoniem
mecvo
9 antwoorden
 • Sinds kort vraagt Word als ik wil afsluiten "Het bestand Normal.dot bestaat al. Wilt u het bestaande bestand vervangen?"
  Ik heb niets gedaan met normal.dot en wil deze vraag ook niet meer krijgen. Want als ik op Nee klik, krijg ik een opslaan als-venster in de map Sjablonen. Als ik dan Annuleren kies, sluit hij Word nog niet af. Als ik vervolgens weer op afsluiten klik krijg ik weer de vraag over normal.dot en als ik dan op Nee klik dan is Word wel afgesloten.
  Omdat ik een beetje gek(nog gekker dus)word van die vraag elke keer zou ik graag willen weten hoe ik hier vanaf kom.
  Alvast bedankt.
  PS Ik heb Windows XP en heb sinds een week Office 2003 Student License erop gezet(met een nieuwe Word dus), maar het probleem houdt aan.
 • verwijder normal.dot
  start dan Word weer en sluit af. (word maakt automatisch nieuw normal.dot aan)
  hopelijk is dan het probleem opgelost
 • Euj! Het is gelukt! Bedankt!
 • Mooi, altijd leuk om te horen
 • Telkenmale u wijzigingen uitvoert aan een [i:f0eb2bc952]style[/i:f0eb2bc952] zonder dat u een specifieke [i:f0eb2bc952]template[/i:f0eb2bc952] specificeerde toen u het document aanmaakte, zal Word u steeds vragen om de gemaakte stijlwijzigingen door te voeren naar Normal.dot vermits dit de [i:f0eb2bc952]default style template is.

  Indien u het niet erg vindt om deze wijzigingen als definitief te beschouwen, klik dan gewoon op JA wanneer de vraag wordt gesteld om Normal.dot te bewaren en ga gewoon verder.
  Indien u echter Normal.dot NIET wilt overschrijven, bewaar dan uw stijlwijzigingen in een nieuw .dot-bestand.

  Normal.dot verwijderen is natuurlijk ook een oplossing, maar dan wel een meer drastische. Vermits vele persoonlijke instellingen binnen Normal.dot worden bewaard, bent u daarmee ook genoodzaakt om deze wijzigen terug opnieuw in te stellen…[/i:f0eb2bc952]
 • Maar het werkt wel :D
  en daar gaat het toch om.
 • Natuurlijk! Dat spreek ik absoluut niet tegen!
  Maar soms is [i:1bd62960bf]het waarom[/i:1bd62960bf] van de zaak ook interessant. :wink:
 • Veel problemen in Word worden veroorzaakt door slecht functioneren van Normal.dot. Het is een essentieel bestand voor Word dat jammer genoeg vrij vlug corrupt geraakt. De oorzaak? Dat zouden die jongsens van Microsoft ook wel graag weten. Verwijderen en Word opnieuw starten is meestal de enige oplossing.

  Tip: Regelmatig een backup nemen van dit bestand.
 • [quote:d069766c4d="E. Cle"]Maar soms is [i:d069766c4d]het waarom[/i:d069766c4d] van de zaak ook interessant. :wink:[/quote:d069766c4d]

  Je hebt gelijk en daarom heb ik een vraag die wellicht aansluit op het bovenstaande:

  In Uitgeschakelde items (onder Help) staat bij mij aangegeven dat een Norm.dot bij document is uitgeschakeld. (letterlijk staat er: Document: normal.dot). Hoe kan ik deze opmerking uit deze lijst verwijderen? Ik kan slechts twee mogelijkheden aanklikken namelijk 'inschakelen' en 'sluiten'. Inschakelen houdt, neem ik aan, in de vorige normal.dot wordt overschreven. Klopt dit?

  En welke zeer belangrijke gegevens staan in normal.dot waar ik rekening mee moet houden bij een eventuele verwijdering en die ik wellicht vooraf moet 'saven'?

  Alvast bedankt voor het beantwoorden.

  R.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.