Vraag & Antwoord

Anders (software)

Geen geluid na gebruik van CDex

6 antwoorden
  • Ik heb muziek van een CD omgezet naar MP3 volgens de methode die staat beschreven in CT11, pag. 29. Dus met CDex. Ik krijg de nummers in de map die ik daarvoor heb aangemaakt. Ook het raadplegen van de CDDB verloopt goed. Wanneer ik ze probeer af te spelen krijg ik geen geluid (gebruikte players: Winamp en Windows media Player) De geluidsinstallatie werkt verder goed. Wie helpt mij verder?
  • Zie je in WinAmp de staafjes omhoog springen? (dat er dus wel wat opgenomen is?)
  • Ik zie die staafjes inderdaad niet verspringen. Kennelijk is er dus niet opgenomen terwijl een opgeslagen nummer wel 3 Mb groot is. Enig idee wat ik verkeed doe?
  • Waarschijnlijk gaat het bij het rippen van de cd fout. Probeer eens een nummer om te zetten naar wav met CDex en dit wav-bestand af te spelen met winamp. Mocht je nu ook geen geluid hebben, dan gaat het rippen blijkbaar fout. Overigens vond ik het artikel in C!T zeer matig. In plaats van een fatsoenlijk artikel over rippen en mp3-encoding is het niets meer dan een snelstartgidsje voor CDex. Niet dat ik CDex geen goed programma vind, maar het kan kwalitatief niet tippen aan [url=http://www.exactaudiocopy.de]Exact Audio Copy[/url] in combinatie met de externe Lame encoder.
  • Je hebt gelijk. Ook bij het omzetten naar een wav.file gaat het niet goed. Bedankt voor de tip wat betreft het alternatieve programma. Ik zal dat maar eens proberen.
  • Ik gebruik CDex reeds jaren, en heb nog nooit problemen gehad !!!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.