Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

MSN 4.x en andere narigheid

None
14 antwoorden
 • MSN 4.6 (op pc met Win98) gaf de melding dat er een noodzakelijk update moest plaatsvinden. Deze melding was niet te negeren. Update werd uitgevoerd. Na herstart meldde PC dat de oudere versie eerst verwijderd moest worden. Daarna van alles geprobeerd: via startmenu software toevoegen/verwijderen, met progje MSNKilla, Rundll32 …etc.. vanuit de prompt, opdracht msiexec /unreg vanuit de prompt, enz. Niets helpt (tot nu toe). Ook nieuwere versie van MSN gedownload, werkt ook niet. Melding dat er een oudere versie is geïnstalleerd die eerst verwijderd moet worden. Installatie van de oude 4.6 geeft melding dat er een nieuwere versie is geïnstalleerd. Wanneer Outlook wordt gestart, komt ook de melding dat Messenger een fout heeft geconstateerd. Het foutenrapport is vervolgens pagina's lang en ondoorgrondelijk.
  Wie o wie herkent dit en/of heeft de gouden tip?
 • directory verwijderen? (Dat je nog nooit een update heb gebruikt :-? )
 • Tja, het stamt uit de oudheid. Is een pc die weinig gebruikt werd totdat …..
  Wat ik nog vergeet: MSN 5 staat bij de lijst software toevoegen/verwijderen. Wanneer ik daarop klik en wil verwijderen, wordt telkens weer 5.0 geïnstalleerd
 • Oké, het verwijderen van de oude zooi is gelukt. Bedankt voor de tip!
  Na installatie van 6.0 komt de melding dat een apparaat niet werkt, onder verwijzing naar UNICOWS.DLL.
  Vervolgens heb ik 6.1 gedownload maar nu krijg ik 6.0 niet meer van het systeem af.
  Wat te doen?
 • bedoel je dat je msn 6.0 en 6.1 (allebei) hebt geinstalleerd? & heb je een andere directory aangegeven?
 • Overigens bedoel je met msn4.6 niet gewoon Windows Messenger?!

  Jochem
 • [quote:c2df230d12="sybren"]bedoel je dat je msn 6.0 en 6.1 (allebei) hebt geinstalleerd? & heb je een andere directory aangegeven?[/quote:c2df230d12]

  1) Eerst 6.0, nadat die problemen gaf is 6.1 binnengehaald en geïnstalleerd

  2) Nee, ik ga er van uit dat zo'n update dat fijntjes zelf regelt

  Ik heb inmiddels de MSN directory weer verwijderd, regclean gedraaid en geprobeerd 5.0 te installeren maar die meldt dat er een nieuwere versie is geïnstalleerd (waar dat ook verstopt mag zijn). Als ik daarna 6.0 wil installeren, krijg ik ook de melding dat er een nieuwere versie aanwezig is (dat moet dan 6.1 zijn?!). Hoe verwijder ik het hele spul en voorkom ik de foutmelding mbt UNICOWS.DLL (zie eerder posting)?
 • Aanvulling:
  Na installatie van MSN 6.1 komt de melding "een apparaat dat op het systeem is aangesloten werkt niet UNICOWS.DLL". MSN start niet, geeft dezelfde melding. Ook wanneer Outlook wordt gestart, komt deze melding nu. Outlook start daarna, met vertraging, wel door.
  Ik heb van de microsoft site al UNICOWS.EXE gedownload, waarmee een nieuwe UNICOWS.DLL is geïnstalleerd in de MSN directory.
  Tips?
 • Het is lang stil op dit topic en het probleem is er nog steeds. Iemand nog een tip?
 • Als er niets anders opzit, kun je nog altijd Win98 opnieuw installen. half uurtje werk en je probleem zal opgelost zijn.
 • Dank voor de reactie. :D Denk je dat het probleem daarmee is opgelost? Zouden alle MSN vastleggingen/verwijzingen in de registers daardoor worden gewist? Ik vrees eigenlijk dat ik na herinstallatie in een [u:982a62f7ee]nieuwe [/u:982a62f7ee]Win98 situatie zit (die weer getuned en ge-update moet worden) met een [u:982a62f7ee]oude [/u:982a62f7ee]MSN omgeving en bijbehorende foutmelding. Ook omdat herinstallatie van UNICOWS.DLL via UNICOWS.EXE ook niet hielp. Maar als hiermee ervaringen zijn, lees ik het graag nog even voordat ik ga herinstalleren.
 • Nee hoor. Bij een nieuwe installatie, let wel: volledig schoon, en niet over de oude heen, zullen er geen msn-toepassingen meer installed zijn. MSN is alleen bij Windows XP ingebakken. Bij de overige versies niet. Dus. schone installatie, MSN 6.1 downloaden, en het zou goed moeten werken. Succes
 • Lees nu pas de reactie (druk, druk, druk …). nog geen tijd gehad om te proberen maar na de kerst hoop ik wat meer vrije tijd te hebben om de zaak te reorganiseren. Bedankt voor je reactie.
 • eey

  ik weet niet als je het al geprobeerd heb, maar start ff in veilige modus op, verwijder alles (directorys en al)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.