Vraag & Antwoord

Anders (software)

Terugzetten van imagefiles vanaf CD's (Drive Image)

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil een image, verdeeld over 5 cd's, terugzetten. Echter Drive Image wil eerst de laatste van de set in de CD-drive hebben en daarna weer de eerste *.pqi file. Doe ik dat dan wil ie weer de 5e zien enz..Ik blijf dus in een loop….
  Toen ik de image maakte heb ik DI die zelf in stukken van 650MB laten verdelen, die ik daarna op cd's heb gebrand.
  Wat doe ik verkeerd?

  Bijvoorbaat dank…
 • Zet de bestanden eerst weer terug op hard disk en verwijder het kenmerk "Alleen lezen" bij de eigenschappen van die bestanden.
 • Hallo,

  De bestanden terugzetten en op RW zetten kan ik me iets bij voorstellen, maar de betreffende PC heeft alleen een C:\drive, dan kun je toch niet eerst de bestanden vanaf de CD's hier neerzetten en vervolgens op diezelfde partitie de zaak weer terug gaan zetten? Misschien zie ik iets over het hoofd?
 • Volgens jouw beschrijving heb je ze ook zo gemaakt. Deel de schijf op in 2 partities. Met behulp van Partition Magic kan je later die partities weer samenvoegen tot 1 C-schijf.
 • Volgens mij kun je een met drive image gemaakte image alleen rechtstreeks vanaf cd terugzetten als hij ook in eerste instantie rechtstreeks op cd is gemaakt.

  Als je de image op een harde schijf hebt gezet en vervolgens naar cd hebt gekopieerd moet je, zoals HermanH al zegt, hem eerst weer terugkopieren naar een harde schijf voordat je hem terug kunt zetten.

  Succes!

  René.
 • Hallo,

  Weer wat geleerd…
  Ik heb die image gemaakt over mijn thuisnetwerk met behulp van een netwerkbootdisk en Drive Image (DOS). Heb dus de image in gedeelde bestanden naar de HD van mijn server weggeschreven. Natuurlijk kan ik hem vanaf die locatie ook weer terugzetten, maar wil ook eens experimenteren met het terugzetten van een image vanaf CD's. Snap nu wat ik moet doen.
  Bedankt..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.