Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

bin/cue files

Anoniem
avandenberg
25 antwoorden
 • Weet iemand hoe je van een exe-bestand of de inhoud van CD-rom een bin/que bestand maakt? Bedankt alvast voor jullie reaktie, groet Arie
 • Zelf gebruik ik daar de navolgende programma's voor:
  Alcohol 120%: http://www.alcohol-software.com/
  Deamon tools: http://www.daemon-tools.cc/portal/portal.php
 • bedankt! Arie
 • hoi ik heb een vraag ik heb nero6 ultra. nou heb ik een probleem dat nero 6 mijn cue files niet herkent. er staat ……..(line1)kan ik met deamon tools dat probleem op lossen?
 • [quote:84ba5b1214="andiee"]kan ik met deamon tools dat probleem op lossen?[/quote:84ba5b1214]Nee, deamon-tools is een tool om CD-images virtueel te mounten; je kunt een CD-kopie bestand inladen in deamon-tools en in WinVerkenner krijg je er dan een virtuele CD/DVD rom speler bij. Hiermee kun je de CD dan weer afspelen alsof ie in een van je fysieke drives zit. Open anders die .cue file eens met Notepad en plak de tekst in deze topic.
 • ik weet niet of je dit bedoeld FILE "DEV-NB4A.BIN" BINARY
  TRACK 01 MODE1/2352
  INDEX 01 00:00:00
 • [quote:8d946c1529="andiee"]FILE "DEV-NB4A.BIN" BINARY[/quote:8d946c1529]
  Kijk of je bijbehorende .bin file ook zo heet. Voeg anders ook het padnaam toe: dus als als ze met z'n 2-en in de map d:\map\cd\ staan, dan maak je van het bovenstaande stukje:

  "[b:8d946c1529]d:\map\cd\[/b:8d946c1529]DEV-NB4A.BIN"
 • sorry ik begrijp er niks van ben al 1 week er mee bezig ik weet het niet meer zou ik u kunnen uitnodige met msn hulp op afstand?
 • ik heb dit een paar keer geprobeerd c:
  ba2004_2\cd2"DEV-NB4B.bin" BINARY
  TRACK 01 MODE1/2352
  INDEX 01 00:00:00 ik weet niet of dit goed is?
 • Wat bedoeld wordt is: het .bin bestand moet in dezelfde map op je harde schijf staan als het .cue bestand.
  het .cue bestand moet in de 1e regel de exacte naam van het .bin bestand hebben. Voorbeeld: als je een .bin bestand download met de naam
  DEV-NB4B.bin dan moet de 1e regel van je .cue bestand er zo uitzien:
  FILE "DEV-NB4B.BIN" BINARY

  de 2e en derde regel hoe je niets aan te veranderen.
  Nog een voorbeeld: je hebt gedownload DEVIANCE-CODA.bin
  dan moet regel 1 in de cue er zo uitzien:
  FILE "DEVIANCE-CODA.BIN" BINARY
  regel 2 en 3 zijn bijna altijd : TRACK 01 MODE1/2352
  INDEX 01 00:00:00

  Zodra dit klopt en je de .bin en .cue in dezelfde map hebt geplaats, start je nero en kies je onder bestand, image branden en zoek je in het zoekvenster de .cue op in de map waar je deze hebt geplaats (waar dus ook de .bin instaat) en selecteer je die. Gedaan? Branden maar.
 • ik begrijp er niks van.volgens mij doe ik alles goed cd 1 heb ik wel op cd gebrand maar cd 2 wil gewoon niet ik hoor gek kan het niet met me layout file te makken hebben?
 • Weet ik niet (welke lay out?).
  Als het niet lukt kun je altijd nog met gebruik van het programma bin2iso het .bin bestand converteren naar een iso bestand en dan het gemaakte isobestand als image branden met Nero. Als iso bestand heb je geen .cue nodig.
  bin2iso is te halen via http://users.andara.com/~doiron/bin2iso/bin2iso19b.zip
 • klopt het, dat bin2iso een dos progje is en het dus niet werkt met windows XP? groet Arie
 • dank voor de duidelijke uitleg, maar de oorspronkelijke vraag was: hoe maak ik van een programma op bijv. een CD-rom een bin/cue file (dus precies andersom), groet Arie
 • [quote:f7be0976bb="avandenberg"]hoe maak ik van een programma op bijv. een CD-rom een bin/cue file (dus precies andersom), groet Arie[/quote:f7be0976bb] CDR-WIN (Goldenhawk)

  http://www.goldenhawk.com/

  maakt maakt .cue en .bin files aan, wanneer je een image van een CD maakt.
 • [quote:13180edd28="andiee"]ik heb dit een paar keer geprobeerd c:
  ba2004_2\cd2"DEV-NB4B.bin" BINARY[/quote:13180edd28]Nee dus. Goed lezen, want je moet het padnaam tussen de quotes zetten: "[b:13180edd28]c:
  ba2004_2\cd2\[/b:13180edd28]DEV-NB4B.bin"

  Verplaats anders de .cue en .bin file, ZONDER WIJZIGINGEN TE MAKEN, gewoon naar c:\.

 • [quote:481e143c7c="avandenberg"]dank voor de duidelijke uitleg, maar de oorspronkelijke vraag was: hoe maak ik van een programma op bijv. een CD-rom een bin/cue file (dus precies andersom), groet Arie[/quote:481e143c7c]

  Er lopen nu twee vragen door elkaar. bin2iso bedoelde ik voor andiee omdat hij een probleem heeft met zijn .cue bestand. Als niets anders lukt, dan kan hij via bn2iso van het bin bestand een iso maken en deze branden.
  Ik heb zelf nog Me en bin2iso is bij mij geen dos-programma.
 • Je kunt ook nog Isobuster gebruiken om een .bin file aan te maken, maar dan moet je handmatig een bijbehorend .cue bestand schrijven.
 • [quote:f8f26151f8="Captain_Kansloos"]Je kunt ook nog Isobuster gebruiken om een .bin file aan te maken, maar dan moet je handmatig een bijbehorend .cue bestand schrijven.[/quote:f8f26151f8]ik heb isobuster 1.5 maar als ik het bestand met winrar naar c gooit en dan het eerste winrar bestand uitpakt dan slaat isobuster niet aan ik draai door :roll:
 • ik ben 13 jaar ik begrijp nog niet veel van computers hellaas zou ik aan een van jullie hulp op afstand kunnen aanbiedden via msn??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.