Vraag & Antwoord

Anders (software)

Davi-account 2000

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Ik heb Davi-account 2000 en bij het onderdeel rapporten staat er op het scherm en ook als het uitgeprint is een irritante regel:

  [i:3c6130ba8f]"De euro bedragen zijn in de administratie verwerkt. Alle gulden bedragen zijn indicatief en berekend tegen een conversiekoers van 2,20371."[/i:3c6130ba8f]

  Deze regel is met geen mogelijkheid weg te krijgen.
  Bij de eigenschappen kan je vanalles uitvinken wat hij niet of wel mee moet printen, maar dat helpt niet.
  Alleen als je alles uitvinkt is het weg, maarja ik wil wel graag de naam van de boekhouding, periode, datum enz op de rapporten hebben.

  Aangezien Davilex dit pakket niet meer ondersteunt is het geen oplossing om het aan hun te vragen. :evil:

  Tijdens de zoektocht op internet is er niks te vinden, ja 1 topic in een nationaal computer forum, maar daar staat geen oplossing, alleen iemand met dezelfde vraag. :(

  wie weet het toevallig.
 • Is er dan echt niemand anders hier die Davi-account 2000 heeft?
 • Indien je een service-contract hebt voor Account kun je verzoeken om een ge-update versie. Anders inderdaad geen ondersteuning.
 • Ik heb een legale versie, maar er is geen ondersteuning meer op dat pakket van Davilex.
  MAW; ze hebben dat pakket uitgebracht rond het jaar 2000, vandaar die conversie met de euro, maar ze hebben er blijkbaar niet aan gedacht dat er mensen zijn die het langer willen gebruiken.
  En dan zonder die irritante regel erin gebakken.
 • Heb ook een tijdje met een davi-programma gewerkt (dwz ik mocht installeren/patchen/updaten/troubleshooten, boekhouder deed de werkelijke administratie) maar de help en ondersteuning vielen mij ook zwaar tegen. Voor mij geen davilex meer…
 • [quote:e304ae9d9c="igg"]de help en ondersteuning vielen mij ook zwaar tegen. Voor mij geen davilex meer…[/quote:e304ae9d9c]
  Voor mij is dit ook de laatste keer geweest.
  Echt weer typisch Nederlands. :evil:
  Eerst een hoop geld uit je zak trekken en daarna mag je het zelf uitzoeken.
 • Davilex staat niet echt bekend om zijn super betrouwbare programma's.
  AQls ik jou was zal ik eens kijken voor een ander programma.
 • [quote:9197ddc56d="Rob The Great"]Davilex staat niet echt bekend om zijn super betrouwbare programma's.
  [/quote:9197ddc56d]
  Ik mag hopen dat het wel betrouwbaar is. :lol:
  Heb ik straks ook nog een probleem met de belastingdienst. :lol: :lol:

  Enne; weet je wel hoe duur een boekhoudpakket is?
 • hmm.. Club is zo slecht nog niet
  Hoewel ik ook daar nog wel wat puntjes heb
 • [quote:24e7241501="spiderned"][quote:24e7241501="Rob The Great"]Davilex staat niet echt bekend om zijn super betrouwbare programma's.
  [/quote:24e7241501]
  Ik mag hopen dat het wel betrouwbaar is. :lol:
  Heb ik straks ook nog een probleem met de belastingdienst. :lol: :lol:

  Enne; weet je wel hoe duur een boekhoudpakket is?[/quote:24e7241501]

  Zelf hebben we voor de thuisboekhouding geode ervaringen met Ohmega. Hadden ook Davicash maar was vaak DaviCRASH.
  http://www.ohmega.nl/index.htm

  Misschien is het wat om de prive versie eens te proberen? :D
 • Bedankt voor je advies, maar ik heb niks aan een prive versie.

  Ik moet er de boekhouding mee doen voor mijn bedrijf.

  BTW; bedankt voor al de goed bedoelde alternatieven software pakketen, maar ik heb liever een oplossing voor mijn probleem.

  Zo'n irritante regel moet er toch uit te halen zijn?
 • Mijn vader heeft dat programma ook en hij heeft destijds een update gedownload, probleem opgelost.
  Als de ondersteuning echt afgelopen is dan vind ik dat echt belachelijk, maar jah daar kun je niets tegen doen.
  Probeer eens via google een update te vinden, misschien dat er nog eentje ergens te downloaden is.
 • Nou, ik heb het hele internet afgezocht :roll: , maar niks.

  Heb je vader niet meer die update ergens liggen?
 • Ken het pakket niet. Kun je iets zeggen over die rapportagefunctie. Is dat gewoon een deel van het pakket of een addon? Wat als je het afdrukt naar een PDF ofzo en dan aanpast, is dat geen optie? Wat als je een te groot papierformaat opgeeft? Neem aan dat die software automatisch die regel 1,4 cm ofzo van onder neerzet, dan kun je het papier mogelijk 3 cm te lang definieren.

  Ut zijn maar ideetjes.

  mvrgroet Edmond
 • Zo, das snel. :wink:

  Het is in ieder geval een onderdeel van het pakket davi-account.
  Afdrukken naar PDF bestand of ander formaat is niet mogelijk.
  Alleen naar een *.ovf is mogelijk (wat dat dan ook mag zijn).

  Dat met die truc van het papier formaat gaat ook niet op, omdat die gewraakte regel tussen de bedrijfsgegevens en de eigenlijke informatie staat (balans bv).

  In ieder geval toch bedankt voor de genomen moeite.
 • Miscchien staat hier wat tussen?

  Op deze pagina vindt u alle patches en updates die beschikbaar zijn voor Davilex Business pakketten.

  Een patch is een nieuwe versie van een computerprogramma waarin een aantal verbeteringen is aangebracht. Deze patch wordt gratis ter beschikking gesteld aan alle gebruikers en is een extra service buiten de Service- en Onderhoudsovereenkomst om.

  Indien u bezitter bent van een Service- en Onderhoudsovereenkomst, heeft u natuurlijk ook altijd recht op updates en upgrades. Een update is een grote patch waarin meerdere verbeteringen zijn aangebracht en wensen van gebruikers zijn geïmplementeerd. Een upgrade is een nieuw pakket. U kunt hierbij denken aan de overgang van Davi-Account 2000 naar Davilex Account.

  Handleidingen
  Net als onze software worden ook onze handleidingen regelmatig uitgebreid en verbeterd. Als extra service plaatsen we deze uitbreidingen en verbeteringen voor u op onze internetpagina. Klik hier voor een overzicht.

  Updates en patches
  Update van Davilex Bank Offline, versie 1.0.1.5 (Update101.EXE)
  Door installatie van deze update wordt een aantal aanpassingen in Davilex Bank Offline doorgevoerd. Welke aanpassingen dit zijn, leest u bij de veel gestelde vragen onder 'Update Davilex Bank Offline'.
  Patch 3 Davilex Business, versie 9.0.8. (alleen voor Davilex Club!) (Business908sp3.EXE)
  Deze patch is specifiek ontwikkeld voor Davilex Club. Door installatie van deze patch wordt een specifieke onvolkomenheid in de contributieberekening verholpen. Bij de installatie van patch 2 werd de historische datum van de laatste contributie niet ingelezen. Daarom kon het voorkomen dat de contributie opnieuw berekend werd.
  Fix907EJV.exe voor Davilex Account Basic (Fix907EJV.exe)
  Hulpprogramma om onterecht afgesloten correctieperiode na 1e fase eindejaarsverwerking te openen. Dit programma, Fix907EJV.exe, repareert een specifieke onvolkomenheid die zich voor kan doen indien u Davilex Account Basic gebruikt. De onvolkomenheid zorgt ervoor dat u de eindejaarsverwerking niet kunt afronden als u de volgende werkwijze heeft toegepast:

  Fix908264EJV.exe voor Davilex Account en Davilex Club (Fix908264EJV.exe)
  Hulpprogramma om onterecht afgesloten correctieperiode na 1e fase eindejaarsverwerking te openen. Dit programma, Fix908264EJV.exe, repareert een specifieke onvolkomenheid die zich voor kan doen indien u Davilex Account of Davilex Club gebruikt. De onvolkomenheid zorgt ervoor dat u de eindejaarsverwerking niet kunt afronden als u fase 1 van de Wizard Eindejaarsverwerking uitgevoerd heeft in Davilex Business versie 9.0.8.264. U werkt met versie 9.0.8.264 als u patch 1 voor Davilex Business versie 9.0.8 heeft geïnstalleerd.

  Update Davilex Service (Service1062.EXE)
  Het programma Davilex Service maakt gebruik van een aantal e-mail adressen zodat uw vraag automatisch bij de juiste afdeling terechtkomt. Door een interne aanpassing is een aantal van deze e-mail adressen gewijzigd. Deze wijzigingen zijn opgenomen in deze update voor Davilex Service.
  Patch 2 Davilex Business, versie 9.0.8 (Business908sp2.EXE)
  Een patch is een nieuwe versie van een computerprogramma waarin een aantal verbeteringen is aangebracht. De aanpassingen uit Patch 1 Davilex Business, versie 908 zijn geïntegreerd in Patch 2 Davilex Business, 908. Door het installeren van deze patch wordt een aantal onvolkomenheden in Davilex Business versie 9.0.8 opgelost. Welke problemen dit zijn, kunt u terugvinden in de brief Opgeloste problemen in patch 2 voor Davilex Business versie 908 onder de tab 'Veelgestelde vragen'.

  Let op: u dient Davilex Business versie 9.0.8 te hebben geïnstalleerd alvorens u deze patch kunt installeren.
  Patch 4 Davilex Business, versie 9.0.6 (Patch906.4.EXE)
  Door het installeren van deze patch worden enkele problemen in Davilex Business opgelost. Welke problemen dit zijn, kunt u terugvinden in de brief Opgeloste problemen in Patch 906.4 onder de tab 'Veelgestelde vragen'.

  Let op: u dient Patch 906.2 te hebben geïnstalleerd alvorens u deze patch kunt installeren.

  Patch 3 Davilex Eurowizard, versie 9.0.6 (Patch906.3 (eurowizard).exe)
  Door deze patch te installeren worden een drietal veel voorkomende problemen in Davilex Eurowizard versie 9.0.6 opgelost. Welke problemen dit zijn kunt u lezen in de brief Opgeloste problemen in Patch906.3 onder de tab "Veel gestelde vragen" bij het product Davilex Eurowizard.
  Let op! U dient Patch906.2.exe en de Eurowizard geïnstalleerd te hebben voor u de patch kunt installeren.

  Patch 2 Davilex Business, versie 9.0.6 (patch906.2.exe)
  Door deze patch te installeren worden een aantal veel voorkomende problemen in Davilex Business versie 9.0.6 opgelost. Welke problemen dit zijn kunt u lezen in de brief Opgeloste problemen in Patch906.2.exe onder de tab "Veel gestelde vragen" bij de producten Davilex Account, Davilex Factuur, Davilex Voorraad, Davilex Eurowizard.
  Let op! U dient Davilex Business versie 9.0.6 en de Eurowizard geïnstalleerd te hebben voor u de patch kunt installeren.
  Patch 1 Davilex Account Basic, versie 9.0.7 (AccBasic907sp1.exe)
  Door deze patch te installeren worden een tweetal specifieke problemen met het aanmaken van een nieuwe administratie en het opvragen van rapportages in Account Basic opgelost.
  Let op! De patch is alleen geschikt voor Account Basic 9.0.7 en niet voor de overige Business producten.
  MSDE 2000 (InstalleerMsde2000.exe)
  Met deze patch kunt u Davilex Business onder Windows XP installeren en/of een andere versie van Windows waarop Microsoft Installer (MSI) versie 2.0 is geïnstalleerd. Lees voor het gebruik van deze patch goed de brief over dit onderwerp welke u kunt vinden onder de tab "Veel gestelde vragen".
 • Had ik ook al helemaal gelezen en daar staat niks bij wat mijn probleem oplost.
  Het probleem is gewoon dat er geen ondersteuning meer is op Davi-account 2000.
  Dus ook geen patch of enige hulp.
  Ik ben dus gewoon verplicht om Davi-account 2000 te upgraden naar Davilex Account met alle hoge kosten vandien.

  Nou mooi niet, dan stap ik liever over naar een ander pakket, want Davilex heb voor mij afgedaan.
 • een maat van mij gebruikt volgens mij davi account pro, en ik heb hem er niet over gehoord. Ik ga van de week effe naar hem toe dan kijk ik bij hem even of hij er ook last van heeft. Zo niet dan regel ik wel een k…e.

  Mike

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.