Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

DriveImage en/of PartitionMagic ?

M@rc
7 antwoorden
 • Ik ben van plan PowerQuest DriveImage aan te schaffen om na een eventuele crash alles weer netjes terug te kunnen zetten. Nu zag ik dat PowerQuest ook het programma Partition Magic heeft. Nu is mijn vraag wat kan ik beter nemen of moet ik ze juist beide nemen. Als ik Partition Magic neem dan lijkt mij DriveImage overbodig, omdat ik dan het besturingssysteem los van mijn documenten kan zetten.
 • Drive Image: maakt copie (blauwdruk) van je HD incl. evt. partities en kan die terugzetten.
  Partion Magic: Kan je HD partitioneren

  2 verschillende dingen dus.

  Je besturingssysteem zal hoe dan ook vervuilen indien je vaak installed/ de-installed. Dat staat dus los van je bestandjes.
 • [quote:e8bae4e7bc="Compu"]Ik ben van plan PowerQuest DriveImage aan te schaffen om na een eventuele crash alles weer netjes terug te kunnen zetten. Nu zag ik dat PowerQuest ook het programma Partition Magic heeft. Nu is mijn vraag wat kan ik beter nemen of moet ik ze juist beide nemen. Als ik Partition Magic neem dan lijkt mij DriveImage overbodig, omdat ik dan het besturingssysteem los van mijn documenten kan zetten.[/quote:e8bae4e7bc]
  Ik denk beide dan maar. Met Partition Magic kan je dan de schijf opdelen in meerdere partities b.v.
  1 voor je besturingssysteem
  1 voor je documenten, blijven ze tenminste bewaard bij een herinstallatie van Windows of na het terugzetten van een backup
  en 1 om de Drive Image backups op te parkeren, als je deze tenminste niet op CD zet.
 • Maar vullen de pakketten elkaar nu aan of overlappen ze elkaar voor een (groot) gedeelte?
 • Het zijn 2 verschillende programma's.
  Met DI kan je een momentopname maken van je systeem om dit op een later tijdstip terug te plaatsen. Een image kan je wegschrijven op CD (en DVD bij versie 7) of op een andere partitie.
  Met PM kan je zonder dataverlies partitioneren.
  Partitioneren kan je ook met commando FDISK van een opstartdiskette. Dit gaat wel gepaard met dataverlies.

  edit: Het is altijd verstandig om je data op een andere partitie dan de systeempartitie te plaatsen. Maar ook dan geldt de regel: Regelmatig een backup nemen.
 • [quote:67535ff36e]2 verschillende dingen dus.
  [/quote:67535ff36e]
 • [quote:1592b1b584]edit: Het is altijd verstandig om je data op een andere partitie dan de systeempartitie te plaatsen. Maar ook dan geldt de regel: Regelmatig een backup nemen.[/quote:1592b1b584]

  Conclusie: de pakketten vullen elkaar aan!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.