Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ongelooflijk

jweijde
11 antwoorden
 • [quote:11fac6a0a1="www.telegraaf.nl"]Geldautomaten aangevallen door virus


  door onze redactie

  AMSTERDAM - Afgelopen augustus zijn de geldautomaten van twee Amerikaanse banken geïnfecteerd door een computervirus. Dit heeft de fabrikant van de automaten gisteren bekendgemaakt.


  De getroffen geldautomaten draaiden onder het Windows besturingssysteem. Het is voor zover bekend de eerste keer dat een computervirus zich direct in een geldautomaat weet te verschansen. Deskundigen vrezen voor een toename aan veiligheidsproblemen nu Windows steeds vaker op kritische systemen draait.


  Nadat bekend was dat de geldautomaten door de ‘Nachi’ worm waren getroffen, werd direct een onbekend aantal geldautomaten die draaiden onder Windows XP, buiten werking gesteld. Fabrikant Diebold wil niet bekendmaken hoeveel klanten door het virus zijn gedupeerd.


  De Nachi-worm, ook wel bekend onder de naam Welchia, was geschreven om de snelverspreidende Blaster-worm te vernietigen. Welchia richtte echter grote schade aan op met name bedrijfsnetwerken. Zowel Blaster als Welchia verspreidde zich via gaten in Windows XP, 2000, NT en Server 2003.


  Diebold is recent overgestapt van IBM’s OS/2 naar Windows. Volgens de fabrikant is dit gebeurd op verzoek van de banken. Om virusinfecties in de toekomst te voorkomen, heeft Diebold zijn geldautomaten uitgerust met firewall software.


  [/quote:11fac6a0a1]
  Dus de geldautomaten draaien op WINxp, hebben geen AV en geen firewall, hoe stom kun je zijn?
 • dom dom dom ! ! ! !

  (leeft Diebold nog in de 19de eeuw????) :roll:
 • Een bank is op en top beveiligd, behalve de automaten, hoezo dom
 • inderdaad niet zo handig, dat dit nog niet op tweakers staat :o
 • dat heeft er op 26-11 al opgestaan hoor :P
 • Als ze dat zo slecht beveiligen…
  (Denkt aan wat 'ie met al dat geld zou doen als 'ie een bank zou hacken)
  Dan bin ze nie echt slim.
 • In een geld automaat zit toch geen geld? Het geld bevindt zich achter een geld automaat of in een bank. Hoe dan ook, daar kom je echt niet aan.

  Zo'n automaat draait op XP of 2000, da's ook gewoon niet te beveiligen zo ver ik weet. Maar wel triest dat een virus zo ver kan komen.
 • [quote:f56c8af7d0="Kiyoshi"]In een geld automaat zit toch geen geld? Het geld bevindt zich achter een geld automaat of in een bank. Hoe dan ook, daar kom je echt niet aan.[/quote:f56c8af7d0]
  Maar als je pint wordt toch geld van je rekening afgeschreven, wat uit de automaat komt.
  Als je de afschrijving nou eens kunt blokkeren…
 • Oude studententruc…

  Pin 30 euro bij een automaat waar je je biljetten kan kiezen, kies briefjes van 10. Zodra het vak opengaat het middelste briefje ertussen uit halen en de overige 2 laten zitten. Na een tijdje zal de automaat de overige 2 briefjes weer innemen en er wordt niets afgeschreven omdat de automaat "denkt"dat het pinnen mislukt is.

  Schijnt nu trouwens niet meer te werken, heeft namelijk ook al uitgebreid in de krant gestaan. Maar wel het bewijs dat pin automaten hier in nederland ook (nog) niet top zijn.
 • [quote:62d2263868="Wouter Broekhuizen"]Oude studententruc…

  Pin 30 euro bij een automaat waar je je biljetten kan kiezen, kies briefjes van 10. Zodra het vak opengaat het middelste briefje ertussen uit halen en de overige 2 laten zitten. Na een tijdje zal de automaat de overige 2 briefjes weer innemen en er wordt niets afgeschreven omdat de automaat "denkt"dat het pinnen mislukt is.[/quote:62d2263868]

  Dat werkt al jaren niet meer, maar het was wel een mooi trucje.
 • Hmm, het is vooral stom dat ze aan het internet hangen :-)

  Overigens, ikh eb nog wel ergens een hele mooie lijst met blue screens op geldautomaten liggen…

  naja, gen ?BSOD, amar toch:
  [img:093c584bf9]http://gallery.future-i.com/comedy/pic:atm-crash/800x600/[/img:093c584bf9]

  Lang leve windows~! :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.