Vraag & Antwoord

Anders (software)

Hoe kan ik mijn 30 MB files het kleinst inpakken?

Anoniem
Captain_Kansloos
6 antwoorden
 • Ik heb iets van 400 files van 30 MB op mijn computer staan en ik wil ze eraf hebben, ja, schrijven dus…. maar ik heb geen zin om zo ontzettend veel cd's te gaan schijven… Nou heb ik getracht ze in te pakken met Winrar en Winzip, maar geen van beiden pakken deze files in, ja, het wordt 10 KB kleiner, nee, daar heb ik wat aan :evil: het zijn RM files… (waar ik het pesoonlijk niet zo op heb omdat ze me vaak meer tot last zijn als dat ik ze handig vind) maarja, je moet toch wat als je die files wilt hebben he.
  Nou wil ik dus weten met welk programma en HOE je deze files zo klein mogelijk kunt maken en ze toch op de goede kwaliteit kunt houden..

  Hoop dat jullie een antwoord hebben.
  Groetjes Tessa
 • Je kunt het kleiner maken zonder kwaliteitsverlies. Het bestand is nl. al ingepakt. Het zijn bestanden van Real, in dit geval denk het audio.
  Je kunt het proberen te converteren naar MP3, en dan met een lagere bitrate opslaan.
  Maar dan heb je kwaliteitsverlies.
 • 12 GB aan gegevens, zelfs met de allerbeste comprimering software kan je hooguit 5 % winst boeken.
  18 CDR's kopen is de enige oplossing.

  Eddy :o
 • Of een dvd brander. :)
 • hmm, heb al zitten denken aan een dvd-brander, misschien moet ik er maar 1 kopen. En .avi files die kan je soms wel tot de helft verkleinen, dat lukt mij tenminste als ik een filmpje heb gemaakt.
 • [quote:ef1ec75ed5="Eddy X"]12 GB aan gegevens, zelfs met de allerbeste comprimering software kan je hooguit 5 % winst boeken.[/quote:ef1ec75ed5]
  Nee hoor…. ik haal regelmatig ruim 50% winst :-) (wel bij bijvoorbeeld tekstbestanden of bitmapplaatjews, die zijn goed in te pakken)

  Reeds-gecomprimeerde bestanden zijn idd moeilijker.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.