Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

dos prompt met batchbestand opstarten in xp

None
2 antwoorden
  • vroeger heeft iemand eens in win98 voor mij een batchbestand gemaakt en gekoppeld aan de dosprompt, zodat deze in een bepaalde dir opstartte.
    De inhoud van dat 'Start.bat' bestandje luidt: path=c:\pdox40;c:\windows;c:\windows\command
    Ik wil dit graag in win xp ook weer gebruiken, maar heb geen idee waar in het moet invoeren in de eigenschappen van de xp-opdrachtprompt. Er staat ook niet meer bij doel " c:command.com " als vroeger maar "%System Root%\System32\Cmd.exe"
  • Wat er gebeurt in het batch-bestand is dat programma's naast in de actieve map ook in de mappen die genoemd worden in de PATH-setting gezocht moeten worden.
    Het probleem is dat XP DOS-commando's niet meer allemaal ondersteunt.

    Je kunt proberen het betreffende commando in autoexec.bat op te nemen. Dat bestand moet je dan plaatsen in de root van de schijf waarvan XP opstart. Normaal dus op C:\.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.