Vraag & Antwoord

Anders (software)

MP3's in volgorde

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Hallo, in Nero 5.5.10.54 wil ik van mijn vezameling MP's een cd bakken. Alleen wil ik de volgorde van de oorspronkelijke CD's behouden. Nero zet ze echter in alfabetische volgorde. Slepen naar de juiste plek is niet nogelijk :(
  Weet iemand hier een oplossing voor?
 • Dan moet je de mp3's nummeren en evt. de titel van het album bijvoegen.Of mapjes maken per album. Op deze manier maak ik ook mp3 cd's.
 • Hallo, heb zelf ook met dit "probleem"gezeten. Zelf los ik dit op
  door de bestanden te rangschikken met b.v. 01,02,03,04 dit natuurlijk
  voor je bestaande bestandsnaam (01u2-bad.mp3). Met het programma
  winamp kun je de gegevens invullen in de ID3-tag. Als je ze brand en
  afspeelt heb je ze mooi op volgorde staan.
  Als er mensen zijn met andere oplossingen dan hoor ik dat ook graag.
 • Nummeren heb ik geprobeerd, maar werkt niet: ik heb mijn mp3's opgeslagen als e:\artiest - tracknaam - album.mp3
  In Nero (express) nummer ik dan het veld bestandsnaam, vervolgens sorteert nero (nog steeds express) op de velden titel of artiest, maar niet op het veld bestandsnaam :o
  In de uitgebreide nero valt dan helemaal niet te sorteren!
  Ook met mapjes gewerkt, maar binnen de mappen hetzelfde probleem.
  Doe ik iets fout?Andere suggesties?
 • klik
  zo kan het toch?
 • Helaas, het gaat om het linker venster. Voor de te bakken mp3 wil ik een zelf te bepalen volgorde. En dan staat alleen 'op naam' vet en zijn de andere opties niet te kiezen. (Op datum zou ik moeten hebben denk ik)
 • [quote:2395541611="aj.werkhoven"]Nummeren heb ik geprobeerd, maar werkt niet: ik heb mijn mp3's opgeslagen als e:\artiest - tracknaam - album.mp3 Andere suggesties?[/quote:2395541611]Idd nummeren in de ID3tag, daarna ID3tag converteren naar bestandsnaam.

  Zelf maak ik altijd eerst MP3's met EAC en Lame, vervolgens pas ik van de 'naamloze' MP3 bestanden de ID3 tag aan inclusief nummering, ook met EAC. Daarna kun je met EAC met 1 simpele klik alle bestandsnamen vanuit de ID3 tag laten genereren. Bij mij is de output dan bv.:

  02 tracktitel - artiest.mp3
  03 tracktitel - artiest.mp3

  Die komen ook keurig zo op CD.
 • OK Captain, ik rip met audiograbber. Alleen nooit een tracknummer ingevuld wat blijkbaar nodig is om de volgorde later zelf te bepalen.
  Is het dan ook mogelijk om als output te krijgen? :

  01artiest - tracktitel - album.mp3
  02artiest - tracktitel - album.mp3
 • [quote:6652f3e96d="aj.werkhoven"]Is het dan ook mogelijk om als output te krijgen? :

  01artiest - tracktitel - album.mp3
  02artiest - tracktitel - album.mp3[/quote:6652f3e96d]

  Ja, althans, EAC bied de mogelijkheid om de positie van de ID3tag velden in de bestandsnaam op een vorkeurplaats te zetten.

  Bijv:

  %T = tracktitel
  %A = artiest
  %B = Album
  %N = songnummer
  %V = genre

  Als je bijv. opgeeft:

  %V - %T : %A / %B

  Krijg je:

  Rock - 07 : Frans Bauer / Rode rozen.mp3 ( ;-P )

  Maar die volgorde kun je zelf bepalen.
  ]
  Kijk anders eens naar een programma als ID3Tag, da's gratis en gemakkelijk:

  http://mp3tag.de/en/index.html
 • Ok, huiswerk genoeg voorlopig :wink: . Ik heb ondertussen in AudioGrabber een soortgelijke optie gevonden onder settings - general settings - advanced.
  Laatste vraag hierover; kan ik ook achteraf de ID3tags aanpassen? Ik bedoel m'n complete collectie CD's nog eens naar mp3's rippen is niet zo'n aantrekkelijke optie!
 • [quote:ff10efe0f4="aj.werkhoven"]Ok, huiswerk genoeg voorlopig :wink: . Ik heb ondertussen in AudioGrabber een soortgelijke optie gevonden onder settings - general settings - advanced.
  Laatste vraag hierover; kan ik ook achteraf de ID3tags aanpassen? Ik bedoel m'n complete collectie CD's nog eens naar mp3's rippen is niet zo'n aantrekkelijke optie![/quote:ff10efe0f4]


  jah dat kan, als je bijvoorbeeld WinAmp gebruikt, kun je gewoon rechts in de playlist van winamp op een liedje klikken, selecteer File Info, en daar kun je je ID3tag bewerken.
 • De ID3-tag bewerken is inderdaad geen probleem. Maar… de bestandsnamen blijven identiek (bij mij Slade - Merry Xmas - album.mp3)
  Nero kan dan nog steeds alleen de alfabetische volgorde aan. Vergeet ik iets of kan dat nu juist niet met bestaande mp3's?
 • [quote:c897db768e="aj.werkhoven"]Vergeet ik iets of kan dat nu juist niet met bestaande mp3's?[/quote:c897db768e]Ja. Je moet een: "Convert ID3 tag to filename" actie uitvoeren. Nogmaals, EAC doet dat met 2 muislklikken, maar de eerder genoemde MP3Tag doet dat ook.
 • OK Captain_Kansloos, dat was het dus! Alles gaat nu precies zoals ik het wil :D . Bedankt voor de hulp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.