Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

volgorde namen in adresboek bij Outlook 2003

boshond
10 antwoorden
 • Ik heb Outlook 2003 geïnstalleerd. Tijdens de installatie importeert Outlook heel mooi de oude gegevens, o.a. de gegevens in mijn contactpersonenbestand. Die gegevens gebruik ik ook voor het adresboek.
  Nu doet zich het volgende voor: In het contactpersonenoverzicht verschijnen de namen in de volgorde op achternaam; t.a.v. dat overzicht kan ik ook aangeven of eerst voor- of achternaam moet verschijnen (Menu extra, Optionen, …). Maar keuzes voor dat overzicht werken niet door in het adresboek. En in het adresboek zijn de namen gesorteerd op de voornaam/voorletters.
  Als ik het adresboek open dan krijg ik niet - zoals vroeger - de optie sorteren op voornaam dan wel achternaam.
  VRAAG: Hoe kan ik nu de volgorde van de namen in het adresboek wijzigen naar achternaam?

  Jürgen
 • Open de Contactpersonen. Kies: Extra > Opties > Contactpersonen > Opties voor Contactpersonen.

  Zit daar niet iets?

  groetjes Edmond
 • Bedankt, daar is inderdaad een mogelijkheid om de volgorde van de namen zoals ze in het contactpersonen-overzicht verschijnt, te wijzigen. Maar een wijziging daar heeft - tenminste bij mij - geen invloed op de sortering in het adresboek.
  En hde namenlijst in et adresboek is gebaseerd op die in contactpersonen. (En in het oude Outlook kon je de volgorde van de namen in het adresboek vanuit het adresboek zelfstandig wijzigen.)

  Heeft iemand nog een suggestie?

  Jürgen
 • Ja hoor, beetje laat misschien maar voor de compleetheid:
  Extra > E-mailaccounts, Adreslijst: Bestaande adreslijst ….wijzigen, knop Volgende, knop Wijzigen, klik onder "Namen sorteren op" op het radio knopje Achternaam.
 • Hartelijk dank voor het antwoord.

  Maar helaas zit die optie niet in mijn adresboek.

  Ik gebruik Outlook 2003, engelstalige versie van MS Office Professional Edition 2003.

  Begrijp ik dus ook niet. Er blijkt niet (aan mij) dat hier sprake is van een fout. Na het doorlopen van de opsporen en repareren - optie van Outlook is dit onderdeel niet gewijzigd.

  Jürgen
 • Da's raar. Ik gebruik precies dezelfde versie van outlook, alleen de NL versie. Maar je moet de optie niet in je adresboek zoeken maar in Outlook zelf. Dus het moet iets zijn van Tools > E-mail accounts, View or change existing directories or address books, knop Next, Outlook Address Book, Change, kies de juiste radioknop (de rechter). Je moet daarna Outlook wel opnieuw opstarten.
 • Daar heb ik nou zolang op gewacht!!!! Het werkt!!!

  (Ik dacht dat ik alle mogelijkheden langs was gelopen (en in een eerdere versie kon je inderdaad in de opties van het adresboek zelf de sortering wijzigen. En die optie heb ik kennelijk altijd over het hoofd gezien.))

  Harstikke bedankt!!!
 • Heeft alles te maken met de ongelooflijk onlogische opbouw van Outlook 2003. Overal lijk je die volgorde te kunnen beinvloeden echter zonder resultaat. Succes verder.
 • Wellicht is het handig om de zoekfunctie binnen dit forum te gebruiken, watn ik zie dit onderwerp 3x voorbij komen.
 • Ja, maar niet in dec. 2003, toen ik de vraag plaatste. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.