Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

spam regels opslaan.

Jverstra
11 antwoorden
 • Is er iemand die weet waar, en in welk bestand norton antispam zijn instelling, spam adressen en dergelijke opslaat? Zodat ik hier een back-up van kan maken en deze later weer terug kan zetten. Alvorens ik een systeem opnieuw instaleer of een image terug zet. Ik maak gebruik van norton internet security 2004 en windows xp.

  john
 • Geen idee. Hoe ik het zou uitzoeken:
  Maak een dummy antispam regel aan (of verander een priority), sla dit op en zoek vervolgens naar files die veranderd zijn in de afgelopen dag. Vergeet niet om tijdens het zoeken ervoor te zorgen dat verborgen files te zien zijn.
 • heb ik gedaan maar er is niets te vinden van dat tijd stip.
 • Misschien in het register??
 • [quote:7e59f9601b="Jverstra"]Is er iemand die weet waar, en in welk bestand norton antispam zijn instelling, spam adressen en dergelijke opslaat? Zodat ik hier een back-up van kan maken en deze later weer terug kan zetten. Alvorens ik een systeem opnieuw instaleer of een image terug zet. Ik maak gebruik van norton internet security 2004 en windows xp.

  john[/quote:7e59f9601b]
  Als je een image maakt is het toch geen probleem dan krijg je alles netjes terug
 • [quote:42b0f8369a="boss63"]Als je een image maakt is het toch geen probleem dan krijg je alles netjes terug[/quote:42b0f8369a]Maak jij iedere keer een image na een update van je virusscanner :-?
 • Nee, maar ik zet wel met regelmaat een image terug. en ik zou dan ook graag al mijn spam regel (die ik tussen tijds aanmaak) weer terug kunnen zetten.
 • [quote:853c4eeed8="Wim Sturkenboom"][quote:853c4eeed8="boss63"]Als je een image maakt is het toch geen probleem dan krijg je alles netjes terug[/quote:853c4eeed8]Maak jij iedere keer een image na een update van je virusscanner :-?[/quote:853c4eeed8]
  Mijn virusscanner update ik elke dag die hou ik niet altijd bij op de image maar die wordt toch elke dag vervangen.
  Alleen spam regels wordt weer even invullen tenminste dat heb ik pas ook moeten doen, weet geen oplossing dan alleen regelmatig images maken
 • [quote:98ba85eda3="Jverstra"]Nee, maar ik zet wel met regelmaat een image terug. en ik zou dan ook graag al mijn spam regel (die ik tussen tijds aanmaak) weer terug kunnen zetten.[/quote:98ba85eda3]Ik had het niet tegen jou :D maar tegen boss63.
 • Vind het wel een goede vraag. Kan er in de handleiding niets over vinden. Mail me svp even op edmond.varwijk@computertotaal.nl en ik probeer er achter te komen. (Ben niet thuis, vandaar het mailtje.)

  mvrgroet Edmond
 • Nou reactie van Symantec, door Kerst en Oud & Nieuw duurde het even.

  [quote:666ec1994c="PR Symantec Nederland"]Van: M. Monasso
  Verzonden: vrijdag 9 januari 2004 17:27
  Aan: Edmond Varwijk
  Onderwerp: Re: Norton Anti Spam


  Hoi Edmond,

  Feedback uit de V.S.:

  Het probleem is inderdaad dat de gegevens encrypted zijn, dus dat een backup alleen zou werken indien de installatie van Norton AntiSpam hetzelfde blijft.
  Aangezien een backup natuurlijk vooral tot doelstelling heeft om je gegevens weer te herstellen in geval van een hernieuwde installatie, is het dus niet mogelijk,
  op dit moment, om een backup te maken van de Norton AntiSpam instellingen, rules en adressenlijsten. De encryptie is namelijk installatie-gebonden, dit om
  ervoor te zorgen dat het niet mogelijk is om adressenlijsten te gebruiken op een andere machine. Dit om misbruik te voorkomen.

  Symantec is wel aan het kijken of we dit soort backupmogelijkheden kunnen toevoegen, maar dan hebben we het waarschijnlijk over de 2005-versie.

  Hopelijk is dit genoeg info, zoniet, dan hoor ik het wel.

  Groeten,

  Mascha[/quote:666ec1994c]

  Kortom die functie zit er niet in en dat valt me toch wel tegen. Door de encryptie lijkt het zelfs alsof je het ook niet zelf handmatig kunt doen, dat zou je moeten testen. Ik heb het pakket niet, dus kan dat niet testen.

  Hopelijk in een volgende versie dan maar.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.