Vraag & Antwoord

Anders (software)

Partitioneren

Anoniem
XBL
6 antwoorden
 • Hallo,

  Met partition magic 8 heb ik geprobeerd om mijn C-schijf groter te maken.
  In het programma wordt dan aangegeven hoe groot mijn C-schijf (na de bewerking in DOS) er uit zal zien. De bewerking wordt netjes uitgevoerd, maar daarna is mijn C-schijf nog even groot en is de extra ruimte veranderd in zoiets als allocated space (die ik via andere bewerkingen weer terug heb gekregen bij één van de overige partities).

  Kan iemand mij helpen?
  Rina
 • Hoi,

  Indien je maar één partitie hebt, kun je deze niet vergroten of verkleinen, denk ik. Als je toch gepartioneerd hebt, zul je het bijgekomen deel eerst moeten formatteren voordat je het gaat gebruiken onder Windows.

  Grtz.
 • Hallo,
  Al vanaf het begin heb ik drie partities, C, D en E. Nu wil ik C groter maken. Ik kies voor resize en voor C. Part. magic voert een bewerking uit die laat zien hoe groot de partities daarna worden. Dan klik ik op apply en worden, na het opnieuw opstarten van de computer de bewerkingen in DOS uitgevoerd. Als alles weer opgestart is zijn D en E kleiner geworden, maar C is hetzelfde gebleven. De extra ruimte voor C staat nu apart als allocated space.
  Kies ik voor vrije ruimte verdelen dan lijdt dat tot hetzelfde resultaat.
  Hoe kan ik C succesvol groter maken?

  Rina
 • Moet de ruimte waarmee je een partitie wil vergroten niet komen van een aangrenzende partitie?
 • Hoi,
  De ruimte kan van alle andere partities komen. Ik heb het ook geprobeerd met een aangrenzende partitie, met hetzelfde resultaat.
  Als je partities samenvoegt (merge) dan moeten ze wel aan elkaar grenzen.
  groet
  Rina
 • Zitten er geen bad clusters op de vaste schijf?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.