Vraag & Antwoord

Anders (software)

Nieuw browservenster verkleind openen ipv schermvullend

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo,

  Als ik in Internet Explorer (v. 6SP1 en Windows XP), een nieuw browservenster open, opent deze zich standaard als schermvullend. Hoe krijg ik het voorelkaar om zo'n nieuw venster standaard verkleind te laten openen?
  Ik heb zo'n tweede venster tijdens het browsen al eens handmatig verkleind, maar als ik IE opnieuw opstart, opent een tweede venster altijd weer schermvullend..
  Bedankt…
 • Meestal is de vraag andersom :D

  Start IE.
  Gebruik de maximize/restore knop (rechtsboven) om te 'restoren'. Nu kun je het venster naar de gewenste grootte slepen.
  Sluit IE.

  Alle vensters zullen nu op deze grootte worden geopend, ook het [i:3d1a90645a]start[/i:3d1a90645a]venster. Als je dat laatste niet wilt:

  Start IE opnieuw.
  Maximize nu (via maximize/restore).
  Sluit IE.

  Opmerking:
  De instelling van het laatste venster dat gesloten wordt, wordt gebruikt als je IE start; dit kan gemaximaliseerd zijn of niet-gemaximaliseerd (grootte die je 'gesleept' hebt dus). Alle volgende vensters die vanuit dit venster geopend worden zullen niet-gemaximaliseerd worden weergegeven.

  PS:
  Dit principe geldt voor vele windows programma's. Ik weet niet zeker of het een Windows-functie is, of een programma-functie.
 • Wim,

  Bedankt voor het advies. Het werkt…
  Inderdaad kom je gewoonlijk de omgekeerde vraag tegen, maar ik vind het persoonlijk overzichtelijker om elk volgend scherm verkleind te hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.