Vraag & Antwoord

Anders (software)

Server versie

Anoniem
hjanzen
4 antwoorden
 • Van sommige programma's (bijv. True Image) bestaan z.g. server versies maar ook een "gewone" versie.Wat zijn in zo'n geval essentiele verschillen?
  Draait een server versie ook op Win98SE of XP?
  Hans
 • WWW.GOOGLE.COM.
  WWW.GOOGLE.NL .
  en dan eff zelf zoeken
 • Plextor, volgens mij vraagt hier iemand, die nog redelijk nieuw is ook nog, gewoon om een antwoord, niet om twee (in hoofdletters!) geschreven URL's. Dus ofwel help die persoon of ga door naar de volgende Topic aub, maar hiermee is niemand geholpen.

  mvrgroet Edmond
 • [quote:a775e7f0c4="hjanzen"]Van sommige programma's (bijv. True Image) bestaan z.g. server versies maar ook een "gewone" versie.Wat zijn in zo'n geval essentiele verschillen?
  Draait een server versie ook op Win98SE of XP?
  Hans[/quote:a775e7f0c4]

  Dit heeft alleen maar te maken dat meerdere gebruikers eenzelfde applicatie mogen openen. Van een "gewone" moet je dus ook voor elke versie een licentie hebben.
  Een bekend voorbeeld zijn sommige teken(cad-)programma's. Deze hebben single-user versie, waarbij de gebruiker een zgn. dongel in zijn pc moet steken.
  Voor een server-versie zit er dan (vaak) geen dongel in de server maar wordt er gekeken naar het serienummer van de hard-disk. Aan de hand van het aantal gekochte licenties van deze versie mogen er dus gebruikers simultaan op werken. Er zit dus vaak niets anders op zo'n machine als een registratie van het aantal simultane gebruikers.
  Je kan bijvoorbeeld een 5-user versie hebben gekocht, 100 PC's met het programma hebben opgetuigd, maar uiteindelijk kunnen er maar 5 simultaan mee werken.

  Een zgn. serverversie kan dus op diverse apparaten werken, alleen moet je uitkijken met wat je op een W9x machine (of wat voor machine dan ook) ga werken, want je zal ook te maken krijgen met backup's en restores, zolang de software ook nog eens zijn data op die "server" gaat bewaren.

  Of jij een bep. applicatie op het oog heb weet ik niet, maar je kan natuurlijk altijd verder vragen als je concretere gedachten heb.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.