Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

emailadresboek Outlook Express 6

Anoniem
Ben Jonson
10 antwoorden
 • Ik heb een emailadres in mijn adresboek van Outlook Express 6 staan dat niet meer geldig is, maar ik kan het niet vinden met de optie 'Personen zoeken'. Deze vindt alleen het standaardemailadres dat bij de persoon staat en niet zijn of haar tweede of derde adres. Het emailadres zelf is zo vaag dat ik niet kan achterhalen bij welke persoon het hoort. Voor de toekomst heb ik de oplossing wel gevonden: voor ieder extra emailadres van dezelfde persoon toch 'Nieuwe contactpersoon…' te doen. Maar hoe haal ik nou dat vervelende emailadres eruit dat maar steeds weer terugkomt? Zelfs als ik 'Beeld' op 'details' heb staan, dan nog toont het adresboek bij contactpersonen hoofdidentiteit alleen maar het standaardemailadres van personen. Zijn alle niet-standaard-emailadressen echt onvindbaar, of weet iemand iets om dit probleem op te lossen?
 • Het kan zijn dat ik je probleem niet helemaal snap, maar als je in de lijst de personen één voor één selecteert, en vervolgens op eigenschappen klikt, zie je dan niet alle gegevens van die contactpersoon? (Alternatieve e-mail adressen onder tabblad Naam).

  Jan de Boer
 • Inderdaad, maar aangezien ik een adresboek moet bijhouden van zo'n 1400 mensen hoop ik dat er een snellere manier is… Hoe kan ik op een andere, efficientere manier de alternatieve emailadressen weergeven of opsporen?
 • Misschien dat je het adresboek kan exporteren naar een tekstbestand?
 • Heb ik geprobeerd, maar ook als ik het heb geexporteerd naar een tekstbestand wordt alleen het standaardemailadres weergegeven. (check het zelf maar door een naam testemail aan te maken en die dan de volgende adressen te geven: test1@test.nl (standaard), test2@test.nl, en test3@test.nl. Na het exporteren vind je wel test en test1, maar test2 en test3 blijven spoorloos) Nou zijn er drie oplossingen:
  1. Je zoekt op naam -> maar het emailadres dat ik wil verwijderen bestaat uit cijfers en letters die ik niet naar een bekende naam kan herleiden
  2. Je print je adresboek uit -> dan toont hij de alternatieve emailadressen wel, maar bij een adresbestand van zo'n veertienhonderd emails is dat erg papierverslindend
  3. Je gaat de emailadressen stuk voor stuk af -> dat is is enorm tijdverslindend

  Weet iemand een vierde methode, die wel efficient is? Er moet toch ergens aan te geven zijn dat je alternatieve emailadressen direct wil zien in de algemene overzichtslijst of bij de Ctrl+f -functie?
 • Is dit misschien iets voor je?

  Via configuratiescherm nieuwe printer installeren.
  Kies in fabrikantenlijst Algemeen
  Kies bij printerpoorten File (Naar bestand schrijven).

  Bij afdrukken heb je daarna naast de gewone printer een virtuele printer tot je beschikking.

  Jan de Boer
 • Ik heb dat geprobeerd, maar het lukt niet. Het bestand dat ik dan print (dat ik voor het gemak adresboek.txt noem) is maar 1 kb groot en er staat dan maar 1 naam, in tweeen gedeeld. Ik weet niet wat er mis gaat.
 • Het lukt mij perfect als ik de adressen naar een PDF-bestand print. Ik weet niet of Acrobat Reader die mogelijkheid heeft (ik heb zelf Acrobat). Kijk of de Reader een eigen printer heeft.
 • Heel gek… Ik heb wel Adobe Acrobat Reader 6.0 op mijn PC staan, maar er staat geen PDF printer geinstalleerd. Als ik naar configuratiescherm ga om een printer toe te voegen en ik naar 'lokale printer' ga, staat Adobe er niet als merk tussen. Hoe moet ik een PDF printer installeren?
 • Dat gaat ook niet met enkel Acrobat Reader. De naam zegt het al, het alleen een reader. En natuurlijk zul je nooit Acrobat Reader tussen de printerfabrikaten aantreffen. Maar misschien is er een freeware programmaatje voor dat dit kan.

  Overigens wat die printer betreft:
  Ook de standaard printer heeft die optie. Bij de instellingen waar je een poort moet kiezen (LPT1 enz) staat meestal ook een optie tussen om in plaats daarvan naar een bestand te schrijven. Je zou dus kunnen proberen om dat tijdelijk even om te schakelen.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.