Vraag & Antwoord

Anders (software)

hoe kan ik een macro maken welke om input vraagt in excel

Anoniem
Wouter Broekhuizen
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een nieuwe vraag.

  Ik zou graag een macro willen maken binnen excel welke, na activering, om een aantal inputs vraagt.

  Deze ingegeven waarden moeten dan automatisch binnen bepaalde cellen in excel worden gezet door diezelfde macro.

  Wie weet hoe ik dit voor elkaar kan krijgen of misschien ergens een voorbeeld weet?

  Met vriendelijke groeten,

  W.Tulp
 • Hallo,

  Misschien is een inputbox iets?

  [quote:dc9dd6b47a]InputBox, functie


  Geeft een aanwijzing weer in een dialoogvenster, wacht tot de gebruiker tekst invoert of een knop kiest en geeft een String met de inhoud van het tekstvak als resultaat.

  Syntaxis

  InputBox(prompt[, title] [, default] [, xpos] [, ypos] [, helpfile, context])

  De functie InputBox heeft de volgende benoemde argumenten:

  Onderdeel Beschrijving
  prompt Vereist. Een tekenreeksexpressie die wordt weergegeven als het bericht in het dialoogvenster. De maximumlengte van prompt is ongeveer 1024 tekens, afhankelijk van de breedte van de gebruikte tekens. Neem tussen elke regel een regelterugloop (Chr(13)), een regelinvoer (Chr(10)) of een regelterugloop-regelinvoer (Chr(13) & Chr(10)) op wanneer prompt uit meer dan één regel bestaat.
  title Optioneel. Een tekenreeksexpressie die op de titelbalk van het dialoogvenster wordt weergegeven. Als u title weglaat wordt de toepassingsnaam in de titelbalk geplaatst.
  default Optioneel. Een tekenreeksexpressie die in het tekstvak wordt weergegeven als standaardantwoord wanneer geen andere invoer wordt geleverd. Als u default weglaat, wordt het tekstvak leeg weergegeven.
  xpos Optioneel. Een numerieke expressie die de horizontale afstand tussen de linkerrand van het dialoogvenster en de linkerrand van het scherm aangeeft in twips. Als u xpos weglaat, wordt het dialoogvenster horizontaal gecentreerd.
  ypos Optioneel. Een numerieke expressie die de verticale afstand tussen de bovenrand van het dialoogvenster en de bovenkant van het scherm aangeeft in twips. Als u ypos weglaat, wordt het dialoogvenster verticaal op ongeveer een derde van de bovenkant van het scherm geplaatst.
  helpfile Optioneel. Een tekenreeksexpressie die het Help-bestand aangeeft dat wordt gebruikt voor contextafhankelijke Help voor het dialoogvenster. Als u helpfile opgeeft, dient u ook het argument context op te geven.
  context Optioneel. Een numerieke expressie voor het Help-contextnummer dat de schrijver van de Help aan het desbetreffende Help-onderwerp heeft toegekend. Als u context opgeeft, dient u ook het argument helpfile op te geven.  Notities

  Als zowel het argument helpfile als context is opgegeven, kan de gebruiker op F1 (Windows) of HELP (Macintosh) drukken om het met context corresponderende Help-onderwerp op te roepen. In sommige hosttoepassingen, zoals bijvoorbeeld Microsoft Excel, wordt automatisch een Help-knop aan het dialoogvenster toegevoegd. Als de gebruiker OK kiest of op ENTER RETURN, drukt, geeft de functie InputBox de inhoud van het tekstvak als resultaat. Als de gebruiker Cancel kiest, geeft de functie als resultaat een tekenreeks zonder gegevens ("").

  Opmerking Gebruik InputBox in een expressie als u niet alleen het eerste benoemde argument wilt opgeven. Als u positionele argumenten wilt weglaten, neemt u de komma als scheidingsteken op.[/quote:dc9dd6b47a]

  Groeten, Wouter
 • Creëer een [b:53fabb8684]Form[/b:53fabb8684], plaats daarop enkele tekstinvoervakken samen met de nodige labels, een knop <Ok> en een knop <Cancel>.
  Wanneer de gebruiker <Ok> drukt worden de nodige controles geplaatst en wanneer de ingevoerde gegevens correct zijn wordt de inhoud, eventueel geconverteerd naar de juiste datatypes, van de textvelden gekopieerd naar de targetcellen.

  Dit is in 't kort wat een oplossing zou kunnen zijn…
 • Hallo,

  Bedankt voor de reactie.

  Een form maken???
  Ik wist niet dat dat mogelijk was in excel.

  Ik zou echt niet weten waar ik moet beginnen.

  Kan je me misschien wat informatie geven waar ik moet beginnen en hoe het een en ander in het werk gaat?


  Met vriendelijke groeten,

  W.Tulp
 • Een [b:1ba8b87dc6]Form[/b:1ba8b87dc6] maken:
  Onder de VBA-ontwikkelingsomgeving in Excel, selecteer je het VBAProject (uw werkdocument) en met de rechtermuisknop kies je dan 'Invoegen' –> 'Userform'.

  Omdat het me te ver zou leiden om je het hele proces uit te leggen om tot een volledig werkend geheel te komen, raad ik u aan het meeste op te zoeken onder de Help of boeken desbetreffende.
  Ga bijvoorbeeld met je cursor op het zojuist gecreëerde 'UserForm1' staan en druk F1 om de 'Visual Basis Help' op te roepen aangaande UserForms e.d.m.. Van daaruit kan je dan verder zoeken via de gerelateerde links.
  Mocht je echter meer specifieke doelgerichte vragen hebben mag je die natuurlijk altijd stellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.