Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

nero brander software 5.5

M@rc
11 antwoorden
 • Ik heb een DVD brander geïnstalleerd maar geen software erbij gekregen.
  XP herkend de brander maar vraagt constant om hardware installatie.
  Ook Nero 5.5. ziet het apparaat, maar als ik een DVD wil branden dan kan ik het keuzerondje voor de DVD niet aanklikken.
  Wat moet ik doen?
 • Wat voor hardeware-installatie wordt gevraagd? Normaal herkent Windows die apparaten. Gaat het om een externe DVD-brander? Wordt het apparaat door Nero wel ondersteund?
  http://www.nero.com/en/632012038142166.php
 • Ja op de site van Nero wordt hij genoemd: Pioneer DVR-106D
  Zowel in XP als bij Nero wordt hij in de programma's vermeld, maar XP vraagt bij iedere opstart om hardware te installeren.
  Moet een nieuwe DVD SCHIJF (het plaatje dus) eerst geformateerd worden?
 • Nee, dat dacht ik niet, maar ik zie eerlijk gezegd het verband niet zo tussen die twee. Zegt XP helemaal niets over die hardware??? Misschien is het wel iets van je mobo. Kijk eens in apparaatbeheer: zie je daar uitroeptekens?
 • XP meldt bij iedere opstart: nieuwe hardware ontdekt.
  Als ik dan kijk in apparaatbeheer dan staat er GEEN uitroepteken bij en als ik de stuurprogramma's bezie dan staat er dat het apparaat correct werkt.
  Waarom komt de melding "nieuwe hardw….." constant terug en waarom kan ik in NERO in de wizard de DVD keuze NIET selecteren?
 • Nero 5.5 al geupdate?
  Laatste update is 5.5.10.54
 • Dat verhaal over die hardware: deed die zich voor na het installeren van de DvD-Writer?
 • t.a.v Marc: Inderdaad de 5.5 enz van Nero geïnstalleerd en nu kan ik WEL de DVD keuze aanklikken.
  Maar…………….Als ik wil branden naar de blanco dvd-rw dan meldt Nero: onjuiste functie en kan er niet naar de dvd gebrand worden.
  t.a.v. Ben: ja na de installatie van de writer kwam de melding "nieuwe hardware" en die blijft maar komen. Ik kreeg ook geen software bij mijn OEM versie van de brander en op de site van pioneer staat er geen.
  Wat nu: waar haal ik een goede driver vandaan voor de DVR-106D?
 • Ga nog eens na of de DVD correct is aangesloten. Let op jumpers, etc. Bij mijn weten hoef je geen aparte drivers te hebben. Die heeft XP al namelijk. Heb je wel een 80-pins kabel? Is die IDE-kabel fijngeribbeld? Probeer 'em anders op een ander IDE-controller aan te sluiten. Check ook de BIOS: staat alles op automatisch?
 • Check de aansluitingen en zeker de master/slave instellingen, zoals Ben reeds aangeeft.
  Kijk of de ingebouwde brandfunctie van XP uitgeschakeld is. Start - uitvoeren - services.msc. Zet de COM-service voor IMAPI cd-branders op uitgeschakeld. Probeer opnieuw.

  Als dit alles in orde is en je probleem is niet opgelost, verwijder je Nero via configuratiescherm/software. Verwijder ook de installatiemap via de verkenner. Ga naar apparaatbeheer en verwijder je DVD-schrijver. Reboot en installeer Nero (die laatste update 5.5.10.54) opnieuw.
 • Heren Marc en Ben,
  Ik ben eruit en wel met jullie hulp.
  Bedankt. Wat was nu het geval? Als je een brander installeert op een PC waarop al een brandprogramma is geïnstalleerd, moet je dat brand program opnieuw installeren, want pas dan herkend Windows dat er software wordt geïnstalleerd en vraagt daarna niet meer om de hardware installatie.
  Belangrijk is in deze dat je na die installatie van de brandersoftware je pc opnieuw opstart.
  Jullie harstikke bedankt voor de hulp.
  Fijn dat er zulke mensen zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.