Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Bijschrift afbeeldingen in Word

None
9 antwoorden
 • Wat is de beste manier om onder een afbeelding een bijschrift te zetten? Ik kan dit doen via invoegen > verwijzing > bijschrift, maar dan kan ik maar een beperkt aantal tekens doen. Ik gebruik Word XP.
 • Een tekstvak aanmaken.
  Vervolgens uw afbeelding daarin plaatsen (plakken) en dan het tekstvak van een dusdanige grootte maken dat uw tekst er volledig in past. De plaats voor de tekst ten opzichte van de afbeelding is hiermee ook vrij gemakkelijk te kiezen.
 • hhuu, wat dacht je van:

  Rechts klikken op de afbeelding en kiezen "Bijschrift"?
  Voldoende mogelijkheden denk ik.
 • Bedankt, E.Cle… als 't zo simpel was avh… :-?

  Blijkbaar kan dit laatste niet in Word XP. Ik moest nl een dik verslag maken, maar vond het vreemd dat een bijschrift niet zomaar kan (misschien moet ik het nog installeren…?). Dus heb ik 't eergister al opgelost met tabellen zonder rand.
 • Op oplossing via tabellen is uiteraard ook een oplossing maar misschien iets complexer dan met tekstvakken.
  Nochtans is de oplossing van het werken met tekstvakken vrij eenvoudig, ikzelf doe het namelijk al jaren, met zowel de Word-versies 2000, XP en 2003, en dat werkt zonder enige problemen.

  Wel moet ik een kleine correctie maken in mijn vorige uitspraak. Ik was van mening dat de tekst zowel boven, onder als aan beide zijkanten van de afbeelding kon worden geplaatst, maar blijkbaar is dit niet juist. Enkel aan de onderzijde van de afbeelding is het mogelijk om tekst op een degelijke manier te plaatsen, anders valt namelijk de tekst achter de afbeelding zonder dat ik daar iets kan aan veranderen, ongeacht welke instellingen ik uitprobeer. Ik heb getracht dit te forceren door mijn afbeelding in een tekstvak te plaatsen binnen een tekstvak, maar ook dat blijkt niet te werken…

  Concreet samengevat: het is dus wel degelijk mogelijk om een afbeelding te plaatsen binnen een tekstvak en dit tekstvak zwevend in uw document te gebruken.
 • [quote:7b49b89453]
  hhuu, wat dacht je van:
  Rechts klikken op de afbeelding en kiezen "Bijschrift"?
  [/quote:7b49b89453]

  Klopt! Dit is nog een snellere manier met precies hetzelfde resultaat!
 • Herlees mijn antwoord :D
 • [quote:d7e5045e79="stefanpack"]Bedankt, E.Cle… als 't zo simpel was avh… :-?

  Blijkbaar kan dit laatste niet in Word XP. Ik moest nl een dik verslag maken, maar vond het vreemd dat een bijschrift niet zomaar kan (misschien moet ik het nog installeren…?). Dus heb ik 't eergister al opgelost met tabellen zonder rand.[/quote:d7e5045e79]Ik heb het even voor je nagekeken en bij mij werkt de oplossing "rechts-klikken-bijschrift-kiezen"zowel in word97,2000 en XP.

  Wellicht dat het bij jou niet lukt omdat jouw afbeelding verkeerd is ingedeeld?

  handel als volgt:
  -rechtsklikken op afbeelding
  -kies figuur opmaken
  -kies tabblad indelin
  -kies bij "stijl": "in lijn met tekst"
  -OK

  -rechtsklikken op afbeelding
  -kies bijschrift
 • Ok, blijkbaar werkt het wel met een andere indeling. Maar dan krijg ik alsnog hetzelfde als bij invoegen > verwijzing > bijschrift. Dit is dus het goede, maar er kan maar een maximum aantal tekens worden ingevoegd, en dus nog niet een oplossing. IIG bedankt, en 't is dus ook al anders opgelost. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.