Vraag & Antwoord

Anders (software)

nieuwe HD geinstaleerd maar probleempje ermee

Anoniem
None
16 antwoorden
 • ik heb een seagate gekocht en geinstaleerd en de computer herkent hem wel maar ik zie geen iccon staan bij deze computer.iemand enig idee wat ik nog moet doen.Bij apparaatbeheer staat die er wel bij en het apparaat werkt correct staat er.Ik heb ook nog een een andere HD.
 • Is de schijf al geformatteerd?
 • geen idee….heb hem net nieuwe gekocht..maar hoe moet dit?
 • Heb je de harddisk wel als master and slave ingesteld?

  En formateren naar een bestandsysteem is ook wel handig!
 • bedankt het is allemaal gelukt.De schijf is 120gb en nu wil ik hem delen in delen van 40gb bijvoorbeeld

  Hoe moet ik dit doen?
 • [quote:c92e30b0e7="jbeemen"]bedankt het is allemaal gelukt.De schijf is 120gb en nu wil ik hem delen in delen van 40gb bijvoorbeeld

  Hoe moet ik dit doen?[/quote:c92e30b0e7]Dat heet partitioneren. Onder W9x heet het programma hiervoor FDISK. Onder WinNT en aanverwanten weet ik het zo niet (ergens onder harde schijf beheer of zoiets).
  Er zijn ook programma's van derden op de markt met dezelfde functionaliteit (Ranish partition manager, partition magic, …).

  De normale volgorde is overigens om eerst te partitioneren en dan te formateren 8)
 • ook dit is gelukt.Nu wil ik win xp op mijn nieuwe HD zetten maar dan moet daar wel de c schijf op zitten en die sit nu op mijn oude HD.Hoe moet ik dit doen.Er zit al win xp op.
 • Als ik het goed begrijp wil je de nieuwe schijf gebruiken om je besturingssysteem (Windows XP) op te zetten?
  Van je oude schijf moet de huidige windows verwijderd worden?
  Of wat is de bedoeling eigenlijk? Verklaar je nader wat je juist wil…
  Volgens mij moet je nieuwe schijf als master staan en moet deze op zijn minst een actieve partitie hebben als je het OS op C wil op deze schijf.
  Ik begrijp eigenlijk niet goed waarom je alle voorgaande stappen uitgevoerd hebt?
 • ik heb dus een nieuwe HD gekocht.een stillere dan die ik nu heb.Die heb ik nu geinstaleerd en verdeeld in 2 delen. H: en I:
  Winxp staat nu dus op de c: en ik wil winxp op de H:,maar die moet dus eerst een C: worden.

  En ik wil dus weten hoe dit moet….hoop dat het dit keer duidelijk genoeg is
 • Je kan alles kopiëren.
  Als dit gaat. Of een img maken van je harddisk en deze dan op je nieuwe zetten. Of je moet Windows opnieuw installeren.
  :-?
 • Als je de nieuwe harddisk als master aansluit en de andere als slave.
  Wordt de H vanzelf een C.
 • Die H, die C moet worden moet ook wel een actieve partitie zijn.
  Je kan XP op een logisch station installeren, maar de essentiële bootbestanden waaronder NTLDR en NTDETECT.COM moeten op een actieve partitie komen.
 • heb je bij je seagate geen clone programma zoals maxblast bij maxtor bv;dan kun je je oude disk clonen naar de nieuwe en dan verder zoals marc en michiel schreven.
  Kijk eens op de seagate website : http://www.seagate.com/support/disc/drivers/discwiz.html
  Ik ken dit programma niet ,maar het doet wel wat je wil denk ik

  succes

  werner
 • [quote:3e22176ffc]Dat heet partitioneren. Onder W9x heet het programma hiervoor FDISK. Onder WinNT en aanverwanten weet ik het zo niet (ergens onder harde schijf beheer of zoiets).
  Er zijn ook programma's van derden op de markt met dezelfde functionaliteit (Ranish partition manager, partition magic, …).
  [/quote:3e22176ffc]

  [quote:3e22176ffc]ook dit is gelukt.Nu wil ik win xp op mijn nieuwe HD zetten maar dan moet daar wel de c schijf op zitten en die sit nu op mijn oude HD.Hoe moet ik dit doen.Er zit al win xp op.[/quote:3e22176ffc]

  jbeemen,als ik vragen mag,met welk proggie heb je de schijf gepartitioneerd?Ik lees nl regelmatig dat "Fdisk" problemen heeft met grote schijven en ik moet binnenkort voor mijn dochter een 120GB-schijf installeren.
 • [quote:caea229eb1="wanderer"]Ik lees nl regelmatig dat "Fdisk" problemen heeft met grote schijven en ik moet binnenkort voor mijn dochter een 120GB-schijf installeren.[/quote:caea229eb1]Met de Microsoft fix werkt de boel of Me gebruiken. Tja, er zijn zaken in ME die wel beter werken dan in …
  Meer details over het probleem staat op mijn homepage: Fdisk en format voor harde schijven groter dan 64GB.
  Als je WIndows XP gaat gebruiken dan kun je dat gewoon doen met schijfbeheer. Werkt veel sneller dan fdisk. Het is alleen even goed opletten wat je moet doen. In het algemeen kan een harde schijf gewoon worden ingedeeld via de Windows installatie schijf (zo'n beetje vanaf Windows 98SE).
 • Bedankt :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.