Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Image automatisch terugzetten mbv Drive Image 2002

travis
2 antwoorden
 • heb even rond gekeken hier, en er is weinig bekend over drive image/deploycenter of het werken met scriptfiles hiervoor, vandaar de volgende vraag van mij:

  ik heb deploycenter 5/Drive Image 2002 en daarmee is het mogelijk om images die gemaakt zijn, automatisch terug te laten zetten. vervolgens kan je dan een bootdisk maken zodat onder dos de image terug gezet kan worden. hij start het programma wel op, en net op het punt dat ie de image terug wil zetten, wordt het programma afgesloten (er wordt de volgende error (1810) weergegeven, Image file could not be opened)

  nu lukt het mij maar niet om een image terug te zetten. nu vraag ik mij af of je me soms een handje kan helpen met mijn probleem. de situatie is alsvolgt:

  ik heb een hd van 40 gb verdeeld over 2 gelijke delen. op de d-schijf staat de image bestand. en als het programma opstart van de disk dan zie je wel dat drive image geladen wordt, vervolgens wordt er iets gedaan, maar daarna sluit het programma zichzelf af en herstart de pc.

  ik roep pqdi en de image alsvolgt aan:

  pqimgctr /CMD=A:\RESTORE.SCR /IMG=D:\BACKUP.PQI /NBS

  (ik gebruik nu tijdelijk de hd om uit te testen, later wil ik proberen de image terug te zetten vanaf dvd, maar dan moet ik wel eerst weten of dta mogelijk is automatisch dus vandaar dat ik het eerst van hd naar hd wil proberen)

  heb het script iets aangepast nu, en wordt nu voor het grootste gedeelte verwerkt, alleen als hij de image terug wil zetten gaat het fout, krijg dan error message: 1810; image file could not be opened.

  alles gaat dus goed totdat image teruggezet moet worden, partitie etc wordt allemaal gewist, maar dan kan ie de image niet lezen ofzo. handmatig wel het wel, maar auto nog niet helemaal.

  script is nu als volgt:
  SELECT DRIVE 1
  // De bestaande partitie(s) wordt verwijderd
  DELETE ALL
  SELECT FREESPACE FIRST
  SELECT IMAGE 1
  RESIZE IMAGE PROPORTIONAL
  // Nu wordt de installatie hersteld op de C: schijf
  RESTORE
  REBOOT

  en krijg het volgende in beeld te staan:
  syntax checking–>SELECT DRIVE 1
  syntax checking–>// De bestaande partitie(s) wordt verwijderd
  syntax checking–>DELETE ALL
  syntax checking–>SELECT FREESPACE FIRST
  syntax checking–>SELECT IMAGE 1
  syntax checking–>RESIZE IMAGE PROPORTIONAL
  syntax checking–>// Nu wordt de installatie hersteld op de C: schijf
  syntax checking–>RESTORE
  syntax checking–>REBOOT
  running–>SELECT DRIVE 1
  // De bestaande partitie(s) wordt verwijderd
  running–>DELETE ALL
  running–>SELECT FREESPACE FIRST
  running–>SELECT IMAGE 1 (<–hier gaat het fout dan)
  IMAGE FILE COULD NOT BE OPENED.
  de rest van het script wordt dan niet verder gelezen.

  heb de image op de d-schijf staan (is op andere 2e HD)
  de code wordt alsvolgt aangeroepen:
  PQIMGCTR /CMD=A:\RESTORE.SCR /IMG=D:\BACKUP.PQI /NBS /SNC

  iemand een verklaring voor de foutmelding die ik nu nog heb?
 • heb de foutmelding achterhaald, het komt doordat caldera-dos geen statische driveletters toekent onder de dos omgeving, bijv de c-drive heet onder caldera-dos: disk1.part1, de d-schijf bijv: disk1.part2

  nu is mijn vraag, kan je het zo ook instellen, dat je netals mbv een windows opstartdiskette, je wel drive letters kunt gebruiken voor de drive ipv die disk1.part1 etc benaming?

  dus is het mogelijk om onder caldera-dos een statische driveletter toe te kennen aan een hd/partitie?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.