Vraag & Antwoord

Anders (software)

VHS video naar PC

Anoniem
Hans.Vosman
11 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb oude videobanden en die wil ik op mijn pc zetten en dan naar cd/dvd branden.
  Hoe krijg ik die VHS banden op mijn pc ik heb nerovison express se.
  Maar ik zit al uren te klooien maar ik krijg ze niet op de pc. Ik heb de videorecorder middels een s-videokabel met de pc verbonden.

  Ik doe het volgende Nerovision expres——-video vastleggen op harde schijf..dan krijg een een tv scherpje hier kan ik via een kanaalkiezer de zenders bij langs zoeken…ik kom alle tv zenders wel tegen maar geen video…..
  Wat doe ik fout…. :oops:

  Intruder
 • Je selecteert de tuner. Je moet 's-video' selecteren. Het is niet zoals bij een tv, waarbij je een av-kanaal hebt. Daar zul je wel door verward geraakt zijn.
 • Hallo,
  Voor het overzetten van (oude) VHS banden naar CD (vcd/svcd/mpeg) of naar DVD, gebruik ik Studio-8 met een PCI-kaart ( DC10plus) van Pinnacle (onder Win98se).
  Uiteraard is deze combinatie ook te gebruiken voor 8 en Hi8 tapes en direct van een camcorder.
 • [quote:ad5d6dd4d2="KBosma"]Hallo,
  Voor het overzetten van (oude) VHS banden naar CD (vcd/svcd/mpeg) of naar DVD, gebruik ik Studio-8 met een [b:ad5d6dd4d2]PCI-kaart ( DC10plus) van Pinnacle (onder Win98se). [/b:ad5d6dd4d2]
  Uiteraard is deze combinatie ook te gebruiken voor 8 en Hi8 tapes en direct van een camcorder.[/quote:ad5d6dd4d2]TS heeft al een analoge ingang op z'n tvkaart, een extra DC10+ kaart te kopen lijkt me een beetje overbodig. Tenzij hij natuurlijk geld over heeft. :D
 • Ik heb s-video geselecteerd, maar krijg geen beeld…ik zet de video aan een ga dan alle kanalen bijlangs maar niks… :evil:
 • [quote:5eb9b8b56c="Intruder"]Ik heb s-video geselecteerd, maar krijg geen beeld…ik zet de video aan een ga dan alle kanalen bijlangs maar niks… :evil:[/quote:5eb9b8b56c]

  U gebruikt een s-vhs videorecorder met de daarbij gangbare s-video aansluitingen?!
 • [quote:bd8f0e0cde="Intruder"]Ik heb s-video geselecteerd, maar krijg geen beeld…ik zet de video aan een ga dan alle kanalen bijlangs maar niks… :evil:[/quote:bd8f0e0cde]Wat voor kleur zie je? Blauw? Dan heb je hem niet goed aangesloten. Kijk zoals Jaap H al zegt of je de goede aansluitingen wel hebt. Probeer anders met de composiet aansluitign.
 • Ik heb hem nu via de composiet aansluiting wel beeld, maar hoe zit dit met de kwalitiet. Hoe krijg ik eingelijke de beste kwaliteit, ik wil hem op dvd branden..
 • [quote:f5aed322cf="Intruder"]Ik heb hem nu via de composiet aansluiting wel beeld, maar hoe zit dit met de kwalitiet. Hoe krijg ik eingelijke de beste kwaliteit, ik wil hem op dvd branden..[/quote:f5aed322cf] S-VHS is beter, maar vermoedelijk is de videoband zelf al de beperkende factor. Dus grote kans dat je geen verschil ziet. Overigens krijg ik op mijn videokaart bij zowel S-VHS als Composiet tegelijk beeld.
 • Ik heb video op de pc, maar nu heb ik weer geen geluid…Als ik op de knop opnemen klik zie ik beeld en hoor ik het geluid. Maar al ik het opgenomen avi bestand later bekijk heb ik dus geen geluid….wat doe ik nu weer verkeerd… :oops:
 • Composiet verbinding geeft alleen beeld door. Je het scartblok nog verbinden met de line-in op je geluidskaart.

  Kijk ook ff in deze FAQ onder [b:185ba1e423]Hoe verbind ik mijn tv/vcr met mijn pc? [/b:185ba1e423]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.