Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

PDF printen?

Venzent
7 antwoorden
 • Pas geleden heb ik een cd'tje gekocht over vissen in Noorwegen. Op deze cd staat bijvoorbeeld een goede en duidelijke viskaart. Deze wil ik graag uitprinten voor als ik onderweg ben dat ik af en toe kan kijken waar ik bijvoorbeeld heen wil gaan om goed te kunnen vissen.

  Als ik de viskaart (kart09.pdf) wil uitprinten lukt dat niet omdat de auteur restricties op het bestand heeft gegooid en dus read only is. Het vervelende is dat ik voor de CD heb betaald en dus niet gerechtigd ben om gewoon simpelweg een kaart uit te printen. Kortom…belachelijk!

  Gaarne wil ik weten of er een manier is om de read only beveiliging te omzeilen.
 • Je zou kunnen proberen om het bestand te kopieeren naar de hardeschijf. Open hem dan nog eens, en kijk at ie dan doet.

  Als je dan nog steeds dezelfde melding krijgt, dan moet je een het bestand naar de hardeschijf kopieren, en dan moet je een vinkje weghalen bij read-only.

  Hopelijk kun je nu wel evrder werken 8) en uitprinten 8)
 • Bedankt voor je reactie maar het probleem zit hem in het PDF zelf niet zó zeer wat voor rechten je geeft aan een bestand. Binnen het PDF bestand zit de beveiliging. Kijk maar eens als je een PDF opent…goto File properties –> security. Daar kan je de permissions zien. Dat wil ik graag omzeilen met één of andere tool. Of die er is weet ik zelf natuurlijk niet.
 • Als je de Adobe Acrobat hebt kun je misschien die beveiliging eruit halen.

  Het is mij wel eens gelukt, niet altijd trouwens.
 • Ik denk dat het PDF beveiligd is, de beveiliging van een PDF is te verbreken, en niet zo moeilijk.
  Maar de auteur van het PDF heeft hem niet voor niets beveiligd, het heeft hem/haar veel werk gekost.

  Neem eens contact met hem op, hij zelf zal best bereid zijn om een beetje te helpen (een ghilly (vis gids) kost ook wat eurotjes.

  Je kunt ook de illegaliteit in duiken en het password/de beveiliging kraken.

  Trial software werkt niet helemaal (dus de beveiliging kraken zit er niet in, en zijn deze twee a drie letters groot is) en de echt werkende versie('s) kosten vaak 30 tot 40 dollar of euro. In sommige gevallen dus net zo duur als de echte software of de juiste landkaart.

  Neem het in overweging om of in contact te komen met de eigenaar van je PDF of… :wink: kijke eens bij de betere (beste) hengelsportzaken in je regio.

  Kleine TIP: Henk Peters (Kortenhoef), Martin's Hengelsport (Rotterdam-Overschie), kijk eens op de hengelsport.pagina.nl etcetera


  Greetz bye (fly fishing) mike
 • wat mij altijd goed van pas komt in zulke situaties: screenhunter.
  een freeware screencapturer waarmee je van elke gewenste beelduitsnede op je scherm een plaatje kunt maken dat op je hd wordt opgeslagen en dat je kunt bewerken en afdrukken zoals jij dat wilt.
 • Bedankt voor jullie reacties. Ik zal de auteur wel vragen om die viskaart. Op de CD staat zijn emailadres etc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.