Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ongewenste software verwijderen lukt niet...

Anoniem
catillac
10 antwoorden
 • Mijn pc heeft onder het surfen (niet door mijzelf :-? ) allerlei software opgelopen die ik niet in mijn pc wens te hebben. Er draait vanalles op de achtergrond mee wat niet in de lijst staat als ik control alt del druk. Sommigen staan ook niet bij software verwijderen. Ik kan ze wel vinden in de programfiles map of program files/common files maar ook daar kan ik het niet weggooien!! Het gaat oa om de map GMT, waarschijnlijk wel bekent :-? , als ik die weg wil gooien zegt ie dat dat niet kan want hij kan de file EGGEngine.dll niet verwijderen, acces is denied. The source file me be in use. Waar kan ik nu zien welke programma's er op de achtergrond meedraaien en hoe kan ik ze uitschakelen? Ook al heb ik IE niet eens aanstaan, er komen overal popups vandaan :-?
 • voor dat soort problemen heb je tegenwoordig programma´s…
  ze heten adaware, spybot, hyjack, en dan zijn er ook nog virusscanners.
  jouw pc is hoog nodig aan een schoonmaakbeurt toe.
  eerst: virusscanner updaten en alle progs laten onderzoeken.
  dan: adaware downloaden en runnen.
  dan: spybot downloaden en runnen.
  en de problemen die je dan nog aantreft kun je met hyjack in kaart brengen en hier melden.
  ´t is even werk, maar wie niet voorkomt moet op de blaren zitten….

  en sowieso: een firewall installeren!
 • Oh aangezien al mn poorten hardstikke dicht zitten kreeg ik te horen dat ik geen firewall nodig had, dit is namelijk net zo'n anderhalve week een "nieuwe" pc. Een dag van te voren was ie zeg maar nog als nieuw :-? Ik zal hier voor eerst die programmas downloaden. Zag net dat 1 zo'n vervelend ding van Imesch af kwam, ook weer zoiets wat ik niet op mn pc wil hebben maar er ongevraagt door iemand is opgezet :x

  En ik heb laatst zelf een update gedaan, nu staat dit bij geinstaleerde programmas, is dat oke?

  [img:570db39f91]http://www.hpphoto.com/servlet/LinkPhoto?GUID=18f92a07-3fae-24c9-1a56-5da819f95666&size=lg[/img:570db39f91]
 • Oh ja, ik heb Norton 2003 viruscanner en er zaten geen virussen op of tussen…

  O ja, is het niet zo dat er dadelijk allemaal andere dingen niet meer draaien als ik die ad-aware en spybot draai?
 • is die norton 2003 voorzien van de allerlaatste virusdefinities?
  dat die poorten niet potdicht zitten is maar weer eens bewezen….

  adaware en spybot staan niet de hele tijd open: die moet je echt laten draaien en even hun gang laten gaan waarna ze hun bevindingen rapporteren en als alles klaar is (dwz je hebt adaware cq spybot laten verwijderen cq fixen wat nodig was) sluit je ze af en is de pc weer van jou!
 • Snap dat ze niet constant mee draaien met het systeem maar verwijderen adaware en spybot niet dingen die ik niet wil, belangrijke windows dingen of zo?

  o ja, Norton is up to date! En hier heb ik de poorten nakeken, alles was groen! https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 Die link kreeg ik van de week van iemand.
 • mijn ervaring met adaware en spybot is dat je het rustig aan ze kan over laten.
 • [quote:29433de6cf="catillac"]En ik heb laatst zelf een update gedaan, nu staat dit bij geinstaleerde programmas, is dat oke?

  [img:29433de6cf]http://www.hpphoto.com/servlet/LinkPhoto?GUID=18f92a07-3fae-24c9-1a56-5da819f95666&size=lg[/img:29433de6cf][/quote:29433de6cf]
  de microsoft hotfix items zijn juist om van alles (proberen) te repareren en is dus in orde
 • Oh maar omdat er geen kb of iets dergelijks achter staat vraag ik me af of ze dan wel geinstaleerd zijn, dat staat er namelijk bij andere dingen wel achter.
 • die ms-fixes regelen tekortkomingen in windows. ze zijn dus nuttig maar doen NIET wat anti spyware software doet!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.