Vraag & Antwoord

Anders (software)

[excel] aantal tekens in cel

4 antwoorden
  • Ik ben bezig met een spreadsheet met gegevens die ter zijner tijd in het financiele pakket op mijn werk moet worden ingelezen. Voor een bepaald tekstveld geldt er een maximale lengte van 25 tekens. Hoe kan ik Excel zodanig instellen dat hij een melding geeft als de grens van 25 tekens wordt overschreden? Een formule die het aantal tekens in de desbetreffende cel weergeeft zou al heel wat prettiger werken. Alvast bedankt voor het meedenken ! :) PS: Ik weet dat dit in bijvoorbeeld access heel makkelijk te realiseren is, maar aangezien medegebruikers geen access hebben, moet het in Excel.
  • Je kan van bijv A1 de lengte opvragen met de functie Len(expressie): =LEN(A1) in een cel geeft dan het aantal tekens in cel A1. En daar kun je ook een macrootje voor gebruiken, iets in de trant van: [code:1:324b83bd6d] Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range) If Target.Column = 3 And Len(Target.Value) > 4 Then Target.Value = Left(Target.Value, 4) MsgBox "Max. 4 tekens!" End If End Sub [/code:1:324b83bd6d] Dus iedere keer dat een cel wordt bewerkt wordt gecontroleerd of dat een cel in kolom 3 is en of de lengte niet groter is dan 4. Krijg je denk ik wel op maat.
  • Bedankt voor het meedenken! Heb het probleem inmiddels opgelost met de functie =lengte(A1). Volgens mij is dat dezelfde als =len(a1) maar dan voor de nl-versie van Excel?
  • Het probleem is nog gemakkelijker op te lossen als je bij DATA > VALIDATION die formule van die lengte opgeeft Je kunt dan meteen een foutmelding instellen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.