Vraag & Antwoord

Anders (software)

W32.blaster.C.worm...

11 antwoorden
 • Hallowa, mijn opa heeft een probleem met zijn computer, deze is als volgt, als je internet op wilt, dat lukt (hij heeft nog een telefoonverbinding) maar na enkele minuten (varierend van 1 tot 5 minuten) geeft hij ineens de volgende foutmelding aan: http://picserver.student.utwente.nl/view_image.php/186ZWL783GU/picserver.jpeg De computer wordt dan in 60 seconden helemaal afgesloten. Nou, de 2e keer dat ik internet op wilde toen vond Norton Anti Virus ineens het volgende virus: W32.blaster.C.worm......... ....2568 ....2720 ....2932 ....4060 ....3612 mijn opa had al eerder dit virus gekregen en heeft dus de verschillende codes van de worm, die Norton aangaf steeds opgeschreven (die zaten vastgeplak aan worm) Dan verwijdert hij em en even later zit hij er weer in, en steeds onder en ander getal... Nou had mijn opa eerst McAffee op zijn computer maar toen heeft iemand (die in computers werkt) Norton erop gezet, maar zelfs hij krijgt dit virus er niet uit, hij zegt dat de worm zichzelf op een plek heeft opgeslagen die absoluut niet gebruikelijk is voor een virus. Norton geeft aan: Locatie Virus: C:/windows/system32 Maar no way dat dit terug is te vinden. Volgens mijn opa is het virus een TFTP virus. Zegt me eigenlijk weinig, maar ok. Nou vraag ik me af,zo'n virus moet toch bekend zijn en die moet toch te verwijderen zijn? Ik heb van alles geprobeerd en ik ben niet echt een leek in dit soort dingen. Ik kan inprinciepe goed computers onderhouden en weet kleine probleempjes altijd zelf wel op te lossen, maar ik ben hierover nogal verbaasd... Kunnen jullie me misschien verder informeren? Alvast bedankt! Groetjes Tessa
 • Verwijderprogramma: http://securityresponse1.symantec.com/sarc/sarc.nsf/html/w32.blaster.worm.removal.tool.html Je moet ook de patch installeren, anders komt ie steeds terug: http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/security/bulletin/MS03-026.asp Overigens is het mogelijk dat het virus niet fysiek op de PC aanwezig is, in dat geval hoef je alleen de patch te installeren. Een TFTP-virus bestaat niet, en Norton is geen goed AV-programma, die slaagt er zeer regelmatig niet in een virus te verwijderen.
 • Thanx voor de tip, helaas kan mijn opa niet op de sites komen (geeft aan dat de site niet beschikbaar is) hoewel ze het wel bij mij doen... We moeten maar even zien dat we deze download op een CD kunnen krijgen. Me opa zit er al aan te denken de hele computer te formatteren :S nagoed, ik laat mijn vader er nog even naar kijken ;)
 • download de tool om hem te verwijderen en zet hem op diskette, is maar een klein programmatje en zet hem dan op de besmette computer en runnen.
 • zet ff een emailadress in je profiel, dan stuur ik de fix ff door is maar 133kb
 • //Patdeffeij Volgende keer de edit-functie gebruiken please :D
 • Zo kan het ook: PC fysiek loskoppelen van het internet: start - uitvoeren - tik in: services.msc Klik met de rechtermuisknop op de volgende service: Remote Procedure Call (RPC). Ga naar het tabblad systeemherstel en zet bij de eerste, tweede en alle volgende fouten dat de service opnieuw moet opstarten. Klik op toepassen en ok. Ga naar Windows taakbeheer via CTRL + ALT + DEL. Selecteer het tabblad processen en stop het proces MSBLAST.EXE Sluit taakbeheer. Maak connectie met het internet en download de removaltool: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FixBlast.exe Verwijder het virus. Download de Patch van Microsoft en installeer hem: http://support.microsoft.com/?kbid=823980#WinXP Update je virusscanner. Als alles in orde is zet je service Remote Procedure Call (RPC) terug naar zijn oorspronkelijke instellingen.
 • Voor de mensen die het nog niet wisten: Je kunt die RPC melding ook laten stoppen. Start - Uitvoeren - shutdown /a - OK Nu verdwijnt de melding, zo kun je toch gewoon door internetten. 8)
 • Hoe actueel is Norton? Al je schrijft dat je bepaalde sites niet kunt bezoeken, denk ik toch ook aan Mydoom, een recent virus.
 • Poeh, wat in een info allemaal zeg :) bedankt allemaal, ik zal morgen even kijken wat ik hier mee kan. Mijn e-mail is nu te zien ;) Uhm, norton is erg recent, ik meen dat deze hooguit 2 weken geleden geinstaleerd is. Deze is geinstalleerd naar aanleiding van de worm die in de computer zit.
 • En hoe recent zijn de virusdefinities?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.