Vraag & Antwoord

Anders (software)

OPstart problemen

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb hier een pc staan en die doet sinds twee weken moeilijk met opstarten.

  Als je hem aandrukt dan piept hij een aantal keer. Op de monitor komt te staan: No signal input. Capslock lampje op het toetsenbord blijft knipperen.

  Na ongeveer de pc 10x aan en uit te hebben gedrukt start hij wel weer op.

  Weet iemand waar dat aan kan liggen?
 • lijkt meer een hardware-item…
  ziet er naar uit dat iets het niet doet, maar dat had je al geraden. vraag is nu wát het niet doet.
  piepjes: zijn een code, en wat die betekent staat in handleiding van het moederbord.
  in gunstigste geval los je het verder op met aandrukken van alle verbindingen in de pc, en naar ongunstiger toe kan je voeding kaduuk zijn, je hd, je videokaart etc.
  we horen wel wat je tegenkomt?
 • [quote:4503937b99="derkdejong"]lijkt meer een hardware-item…
  in gunstigste geval los je het verder op met aandrukken van alle verbindingen in de pc, en naar ongunstiger toe kan je voeding kaduuk zijn, je hd, je videokaart etc.
  we horen wel wat je tegenkomt?[/quote:4503937b99]

  Jah zoiets had ik ook al in de gedachten. Ook omdat als je de pc opstart er geen signaal naar de monitor verstuurd wordt. Dus waarschijnlijk de videokaart ff aandrukken of, zoals je al zei, in het ergste geval een neiuwe erin zetten. Maar warom dan die capslock gaat knipperen is me wel een raadsel.

  Nadeel is dat ik het maar 1x per dag (bij het opstarten van de pc) kan controleren, omdat die pc tijdens werkuren obsoluut niet uit mag. En na 17:00 testen of eerder naartoe gaan wil ik ook niet want dan moeten ze maar meer betalen :wink:

  Uitslag hoor je dus nog wel ff
 • vanochtend bleven de problemen dus. Ik heb de irq's eens gechekt en die vergeleken met wat in de BIOS stond. Daar waren de HD en NIC op hetzelfde IRQ. dit heb ik ff veranderd. nu maar hopen dat het probleem evrholpen is…..
 • [quote:737affae24="jan_dakpan"]Als je hem aandrukt dan piept hij een aantal keer. Op de monitor komt te staan: No signal input. Capslock lampje op het toetsenbord blijft knipperen.[/quote:737affae24] Het zou kunnen duiden op de videokaart. Meestal piept de computer als er iets essentieels ontbreekt (en de CPU nog okay is :-?). Dat betreft dan de videokaart en het geheugen. De Beeps geven daar gewoon het antwoord op …
  Alleen niet opstarten kan ook betekenen dat er meer aan de hand is: netvoeding, harde schijf, WIndows installatie, om maar wat te noemen.
 • Die capslock die knippert die geeft weer wat er aande hand is denk ik, maar ik kan nergens op internet een goede betekenis vinden.

  Ik denk ook dat de videokaart niet helemaal ok meer is. Ik zal morgen er eens uithalen en kijken en de pc aanzetten. Als dezelfde piepjes en indicaties er weer zijn weet ik waar het aan ligt…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.