Vraag & Antwoord

Anders (software)

Gezocht: media speler +codecs zonder install

Anoniem
Jaap H
5 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een media speler die XviD en DivX kan afspelen, zonder dat hiervoor een installatie nodig is. Het gaat namelijk om pc's op school waar ik beperkte rechten heb.

  Sommige players als Bsplayer, Windows Media Player en Ifranview kan ik installeren en gebruiken, maar deze spelen de XviD filmpjes niet af zonder deze codec. En de codec installeren lukt weer niet omdat deze geen schrijfrechten heeft in /WINNT/System32.

  Andere programnma's installeren, zoals RealOne, lukt al helemaal niet, omdat deze bij de install al de rechten checken. Kennen jullie een methode om die codec te gebruiken (zonder deze in de Windows map te plaatsen), of een player die deze al standaard in zich heeft? :)
 • Winamp 3 kan toch video afspelen? Probeer die es. Ik denk dat die gerbuik maakt van plug-ins ipv codecs
 • Neem even contact op met het systeembeheer, zodat ze een player en de benodigde codecs kunnen installeren voor jouw doel.
 • misschien is emovix of movix wat daarvoor …

  dat zijn codecs die je met de film op de cd meebakt ….


  ff googlen dan maar :p
 • Het gaat voornamelijk om filmpjes van internet, MPEG/AVI enzo. Branden komt er niet bij kijken. Booten van een mini Linux distro evenmin. :) Maar toch bedankt voor het idee.


  [quote:3e9ffa1dd1="Johnny321"]Winamp 3 kan toch video afspelen? Probeer die es. Ik denk dat die gerbuik maakt van plug-ins ipv codecs[/quote:3e9ffa1dd1]
  Goed idee, nog niet aan gedacht. Dit ga ik iig nog proberen.


  [quote:3e9ffa1dd1="Jaap H"]Neem even contact op met het systeembeheer, zodat ze een player en de benodigde codecs kunnen installeren voor jouw doel.[/quote:3e9ffa1dd1]
  Denk niet dat ik ze kan overtuigen voor mijn doel. ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.