Vraag & Antwoord

Anders (software)

mappen in tekst bestand om zetten???

Anoniem
Droopy
5 antwoorden
 • ik heb een map met daarin 64 mappen met mp3 cd's. Deze mappen wil ik graag in exel zetten zodat ik een lijst heb van de cd's die ik al in mp3 heb omgezet. Maar ik heb niet zo zin om 64 keer te knippen en plakken.

  Bestaat er ook een programma die de inhoud van een map en een tekst bestand omzet zodat ik het in een tekstverwerker of exel kan bewerken???

  mvg Jos Kikkert
 • http://download.com.com/3000-2248-10160415.html?tag=lst-0-4

  Met bovenstaand programma kan je de directory structuur exporteren naar een txt of csv-file. Bij formaten zijn in bijv. Excel te importeren.
 • Je kunt ook gewoon bij de command prompt het 'dir' commando geven en de output van het programma naar een tekstbestand sturen.

  Dit doe je door met de command prompt in de juiste map te gaan staan en vervolgens[code:1:05f8fa28cf]dir /b > lijst.txt[/code:1:05f8fa28cf]in te geven. De"/b" parameter zorgt ervoor dat je alleen de bestandsnamen en niet de datum, grootte etc. te zien krijgt, met "> lijst.txt" wordt de output van het dir-commando naar het testbestand lijst.txt gestuurd. Uiteraard kun je desgewenst ook andere parameters van het dir-commando gebruiken.
 • doe in "dos venster" dir /s *.mp3 >mp3.txt
  en lees die mp3 txt in als gescheiden bestand in excel.

  suc6
 • Beter is een combinatie van beiden :D :

  [code:1:b7816f3562]dir dir /s /b *.mp3 >lijst.txt[/code:1:b7816f3562]

  Dan krijg je dus alle submappen erbij en heb je zoals mephi al zei alleen de bestandsnamen en niet alle zooi eromheen… :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.