Vraag & Antwoord

Anders (software)

Wat is de beste speler voor audio?

Anoniem
D'acide
10 antwoorden
 • Hallo, ik ga 1 pc gebruiken om muziek (mp3) af te spelen op een normaal audiosysteem en vraag me af of er verschil is in kwaliteit.

  Skins, mooi of makkelijk bedienbaar intresseren me niet veel, gaat puur om de kwaliteit van het geluid.

  Tussen Winamp en Mediaspeler hoor ik weinig verschil, zijn ze misschien allemaal hetzelfde?
 • Als je geen verschil hoort, wat maak je je dan druk??
 • [quote:e2b1bf66de="pdexie"]Als je geen verschil hoort, wat maak je je dan druk??[/quote:e2b1bf66de]

  Ik geef aan dat ik geen verschil hoor tussen die 2 spelers maar dat zegt toch niets over de kwaliteit van spelers die ik niet ken! Misschien bestaan er plugin's om de kwaliteit te verbeteren…..
 • Merk jij geen verschil tussen Winamp en Windows Media Player? Nou ik wel. Soms vervormt Win Media Player het hele nummer.
  Winamp doet dat niet en geeft veel helderder geluid. Je hoort bijna geen kraak.
  Maar verdere MP3-programma's ken ik niet.
 • WinAMP is goed. Maar je zou ook bv. Foobar eens kunnen proberen. Uiteindelijk ontlopen de meest bekende spelers elkaar maar weinig wat de kwaliteit betreft. Vooral WinAMP is natuurlijk redelijk uitgekristaliseerd.

  Overigens ben je natuurlijk ook sterk afhankelijk van de kwaliteit van je Audiokaart en bijbehorende drivers. Ik heb zelf een onboard CMI chipje, dat op z'n best 'redelijk' klinkt.
 • Ik vind zelf winamp het prettigst werken, wel de nieuwste versie 5 want versie 3 was niet een groot succes.

  Als plugin gebruik ik DFX. Probeer eens uit zou ik zeggen, als je het filter uit/aan zet hoor je duidelijk de kwaliteit van het geluid veranderen.
 • [quote:e57bbbcaaa="PS"]Als plugin gebruik ik DFX. Probeer eens uit zou ik zeggen, als je het filter uit/aan zet hoor je duidelijk de kwaliteit van het geluid veranderen.[/quote:e57bbbcaaa]
  Zo zou ik het niet willen noemen. Door plugins als DFX of het gebruik van equalizers kun je het geluid aanpassen. Maar je past het geluid niet neutraal aan, dus ik zou het geen verbetering van kwaliteit willen noemen.

  Ik zou gewoon een paar spelers proberen en luisteren wat jou het beste bevalt. Winamp is goed en ook Foobar2000 is populair onder audiofielen. En zoals CK al zei: het geluid is niet alleen afhankelijk van de player, maar ook van je geluidskaart, versterker en luidsprekers. En uiteraard ook van de kwaliteit van de mp3-bestanden zelf. Als de mp3tjes gemaakt zijn met een slechte encoder (zoals de xing-encoder) en/of op lage bitrates, dan heeft een hele goede player etc. niet echt veel nut.
 • Nog een aanvulling uit de Foobar2000 Faq:
  [quote:53b6f57ca8]Does foobar2000 sound better than other players?
  No. Most of "sound quality differences" people "hear" are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). Foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of other mainstream players are capable of doing the same by now. [/quote:53b6f57ca8]Kennelijk zit er dus niet meer zoveel verschil tussen de verschillende spelers.
 • bedankt, ik hou het dan bij m'n Winamp….Is btw nog de 2 serie omdat ik 3 walgelijk vond.
 • [quote:fdf29d3925="Carmen"]Is btw nog de 2 serie omdat ik 3 walgelijk vond.[/quote:fdf29d3925]Je zou WinAMP 5 eens kunnen proberen. Ik was idd ook verknocht aan 2.X (2.90) maar heb sinds gister 5.02 draaien. Veel handige features moet ik zeggen en toch efficient qua geheugen gebruik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.