Vraag & Antwoord

Anders (software)

Snelheid van netwerkkaart bepalen

Anoniem
oeroe
5 antwoorden
 • Beste forummers,

  Iedere avond game ik regelmatig, het probleem is nu dat ik twee computers heb in een netwerk. Deze 2e computer maakt verbinding met mijn game pc. Dus als mijn zus wil msnn of gwoon wil surfen, gaat mijn ping drastisch omhoog.

  Dit is dus erg vervelend wanneer je aan t game ben. Ik ben nu op zoek naar een manier zodat ik mn zus dr download speed kan beperken. Voor te msn'n en internetten heeft ze aan 10 kb/s genoeg heb ik het idee. Haar netwerkkaartje uitschakelen is een oplossing maar dat vinden mn ouders niet echt eerlijk =) :wink:

  Het is dus alleen ff tijdelijk alleen wanneer ik een spel speel online dat ik haar snelheid kan begrenzen. Heeft iemand al ervaring met dit probleem en hoe heeft hij dit opgelost? Ik heb al lopen zoeken met google, maar ik kwam niet echt ver en ik dacht misschien herkent iemand van jullie mijn probleem.

  Groetjes Oeroe
 • Hoort dit misschien in topic netwerk thuis ? Aangezien ik en niemand hier het antwoord heeft ? zou een van de moderators dan zo liev willen zijn om het bericht te verplaatsen zodat ik niet crosspost.

  bvd greetz oeroe
 • De magische woorden waar je op moet Google-en zijn 'Traffic shaping'. Ik weet niet hoe het met jouw netwerk kennis staat, maar volgens mij moet je je behoorlijk inlezen om zoiets aan de praat te krijgen. Misschien is dit een goede start?: http://www.knowplace.org/shaper/
 • Na lang zoeken gister heb ik ook iets in de richting gevonden. http://bandwidthcontroller.com/ Dit programma maakt idd aanpassingen aan de grote van je pakketjes. Er komt namelijk ook een xtra protocol bij die je netwerkkaarten gebruiken. Probleem 1 het is geen freeware maar shareware. Dus na 30 dagen zal ik er niets meer aan hebben. :wink:

  Ik zal is op jouw zoektermen gaan zoeken. Thnx iig
  :D
 • WinXP heeft een ingebouwde Quality of Service manager, die ook een dergelijke functionaliteit biedt:

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;US;q316666

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.