Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ghost console cliënt

Anoniem
Peter van den Doel
7 antwoorden
 • Op m'n werk heb ik Ghost 8. Ik heb een Ghost Console ge-installeerd. Op een cliënt heb ik Ghost Cliënt Console vanaf cd-rom ge:installeerd, zodat deze een virtuele ghost-partitie zou moeten hebben. De installatie is gelukt, zo meldde Ghost me. Verder merk ik niets van een virutele partitie.
  De Ghost Console neemt de cliënt niet automatisch op in z'n netwerkoverzicht. De handleiding beloofde anders. Zou het kunnen, dat de Console niet het gehele netwerk afscant naar nieuwe cliënts? Hoe kan ik dit probleem verhelpen? Ik wil ernaar ote, dat ik vanaf mijn computer de cliënts af en toe kan opfrissen.

  PvdD
 • Wat moet je je voorstellen bij een virtuele Ghost-partitie?
 • De virtuele Ghost partitie werkt volgens mij alleen bij XP (en misschien 2000??). Makkelijker is om een Ghost Boot partitie te maken. Even uit 't hoofd
  1. Installeer de client
  2. Maak een image van je pc middels een Ghost disk
  3. Maak een bootpartitie (image) met de Gjost Boot Wizard
  4. Zet deze boot-image op de pc
  5. Zet nu je originele image terug

  Ghost heeft nu een Bootpartitie van enkele MB's gemaakt. Samen met de client kun je nu de PC middels de console helemaal bedienen. Echt geweldig. Werkt erg goed. WakeUpLan en afsluiten na imagen zijn ideale opties om de pc's omp een tijdstip te imagen waarop het uitkomt. Even een ander besturingssysteem installeren (compleet met software) is dan geen probleem meer…

  Suc6
 • Bedankt voor je reactie. De mogelijkheid van een ghostpartitie heb ik enkele jaren geleden uitgeprobeerd, maar ik kreeg toen geen contact met de server. Het is in ieder geval de moeite waard om je suggestie (opnieuw) te proberen.
  In je antwoord maak je een vergissing. Volgens de handleiding kun je vanaf de cd-rom een virtuele bootpartitie maken. De handleiding rept niet over beperkingen met betrekking tot het besturingssyteem. Waar je wel een punt hebt is het volgende: op W2000 of XP kun je vanaf de Ghost-console een virtuele partitie maken.

  PvdD
 • Ok, heb de handleiding niet helemaal gelezen ;-) dus wat betreft die virtuele partitie heb je dan gelijk. Ik heb wel de ervaring met een bootpartitie met versie 7, versie 7.6 en versie 8 van Ghost.
  Versie 8 werkt wel het beste van die drie. Ook ik had bij vorige versies nogal eens problemen, die zijn nu zonder meer over. Ik zou zeggen probeer het eens …

  suc6
 • Krijgt zo'n bootpartitie een schijfletter toegewezen? Kom je dan niet in de knel met je andere schijfletters. Denk aan de cd-romspeler, maar vooral de virtuele schijven op je server?
  pvdd
 • Nee, bij mij in XP heb ik geen schijfletter erbij. Windows 98 ziet het als een non-dos partitie. XP geeft aan "onbekende partitie" met als volume -ghostboot-

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.