Vraag & Antwoord

Anders (software)

Mem Turbo

Anoniem
chris middelburg
3 antwoorden
  • Ik heb ooit het programma Mem Turbo gedownload, soort test versie, niet alles zit er op. Ik gebruik het wel, maar vraag me af of het wat nuttigs doet om eerlijk te zijn.
    Geeft weer hoeveel geheugen je gebruikt, en als het op rood gaat (dus als je geheugen vol zou zijn) kan je je geheugen weer (deels) schoonmaken.
    Ik gebruik w98 se, 256 mb ram (dat volgens Mem Turbo steeds bijna volledig in gebruik is).
    Om eerlijk te zijn vraag ik me af of zoiets nut heeft, graag advies, vast dank.
  • MemTurbo heeft opzich wel nut. Als je geheugen volloopt en onder het ingestelde minimum komt schoont hij dat vanzelf weer op naar een vooraf ingestelde minimum hoeveelheid geheugen dat je contstant vrij wilt hebben. Op die manier blijft er geen zooi in je geheugen hangen dat je op dat moment niet nodig hebt. Daarnaast bevat het een cachetuner waar je de cache van Windows kan finetunen. MemTurbo geeft ook uitgebreide tips om je cache in te stellen zodat je weet waarmee je bezig bent. Persoonlijk vind ik het wel een van de betere geheugenmanagers. Maar het is helaas niet gratis. Je kan het een tijdje grati proberen.
  • Trouwens……MemTurbo zal er niet voor zorgen dat je systeem ineens contstant stukken sneller gaat draaien dus wat dat betreft heeft het niet veel zin. Maar het zorgt er wel voor dat je systeem in bepaalde gevallen wat rapper draait. Zeker als het systeem al een tijdje onafgebroken draait zonder reboot.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.