Vraag & Antwoord

Anders (software)

Nieuwsmail maken

Anoniem
stefanpack
8 antwoorden
 • Greetings! Deze vraag is voor iemand anders, hij wil een (maandelijkse) nieuwsmail maken. Nou is de vraag: hoe kan dit het beste gedaan worden? Het moet grafisch opgemaakt worden (pics enzo). Nou gebruikt hij Outlook en ik noooit. Is het mogelijk dit in Outlook oid goed te doen of weten jullie wat beters? Ik heb al iets gelezen over Mojo mail en pMachine maar het gaat dus om de opmaak. Is het bv mogelijk om gewoon een .htm te maken en deze te versturen? Tip's r welcome!
 • Ik heb echt wat tips nodig…. :D
  BVD
 • De nieuwsbrief die wij aan ouders sturen van onze basisschool maak ik op in Frontpage. Daarna selecteren en kopieren en plakken in Outlook. Wij hebben dan een openbare map in outlook (combinatie met exchange) aangemaakt waarin alle adressen staan. Achter to: komt ons eigen e-mail adres dan te staan en achter BCC alle leden van de nieuwsbrief.
  Misschien heb je hier wat aan?
 • Let erop dat je de afbeeldingen niet in het mailtje mee kan (en wil) sturen. Om te zorgen dat deze toch worden weergegeven moet je ze naar een server uploaden en vanuit de mail met een absolute URI naar de afbeeldingen verwijzen.

  Houd er ook rekening mee dat mensen uit veiligheids/privacy-overwegingen afbeeldingen in email kunnen uitschakelen. Zorg er dus voor dat deze ook zonder afbeeldingen goed te lezen is.

  Overigens ben ik een fel tegenstander van HTML-mails. Ze zijn onnodig groot, vaak onoverzichtelijk en missen meestal hun doel: uiterlijk gaat voor functie. Laat je niet verleiden tot iets wat je niet nodig hebt.

  Ik heb gesproken. Ugh. :D

  - Bas
 • Ok, bedankt! Bas, de server is geen probleem en een wat beter opgemaakte mail is toch beter voor een bedrijf…

  Hoe kan ik naar bestanden verwijzen in Outlook (ik heb het hier niet, kan ik dit ook testen in bv Hotmail?) Kan ik evt. ook gewoon naar een complete html-pagina verwijzen? Dat zou denk ik het handigst zijn…

  [quote:c1e0cf6b29="Sellis"]Achter to: komt ons eigen e-mail adres dan te staan en achter BCC alle leden van de nieuwsbrief. [/quote:c1e0cf6b29]
  Wat voor nut heeft dit?
 • Dan zien de leden elkaars e-mail adressen niet. Stukje privacy.
  Iedereen ziet alleen het e-mail adres van onze school en hun eigen adres. BCC staat dan ook voor Blind Carbon Copy.
  Verwijzen naar bestanden/afbeeldingen gaat als volgt:
  Op de plek waar je bijv. logo1 wilt laten zien neem de je exacte URL op waar die afbeelding staat. Dus bijv zo:
  [code:1:a7e40c5db5]http://www.domeinnaam.nl/nieuwsbrief/afbeeldingen/logo1.jpg[/code:1:a7e40c5db5] Suc6
 • Ok dan, zo'n link maken lukt nog wel (webdesigner) maar het lijkt me dat die link dan gewoon tekst is in het mailtje. Of heb je het plaatje al in Outlook geplakt ofzo en hiervan in de eigenschappen de link (???)
 • Het makkelijkst is om gewoon een website te maken waarin alle links absoluut zijn. Vervolgens verstuur je dit met een willekeurige mailclient als text/html en als het goed is is het dan goed te zien. Eerst even een testversie naar jezelf sturen is natuurlijk altijd verstandig.

  En als bedrijf MOET je bcc gebruiken, kwestie van ethiek.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.