Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Powerpoint filmpjes maken hoe?

None
7 antwoorden
 • Hallo

  Ik heb een Microsoft Office PowerPoint Viewer 2003
  Ik wil graag zelf eens een Pps filmpje maken maar ik vind het programmatje niet. Zit dat niet bij mijn powerpoint vieuwer? als ik op het net kijk hoe je zo'n filmpje moet maken zeggen ze open je power point viewer maar als ik dat doe krijg ik een venster om bestanden te openen en geen programmatje zoals sommige sites over hoe met powerpoint werken vermelden is dat normaal? heb ik dan iets anders nodig om Pps filmpjes te maken? wie kan me helpen heb pas kennis gemaakt met powerpoint vind het wel leuk. Wie kan helpen? Alvast bedankt
 • Ken je google?

  Ik krijg 100den hits.
 • [quote:d925908c2b="Wiep Corbier"]Ken je google?

  Ik krijg 100den hits.[/quote:d925908c2b]

  EUH…dat is mijn vraag niet
  Lees mijn vraag even opnieuw
 • Uit de Help van Powerpoint:[/color:fb3bad38b9]

  Films en GIF-animaties

  In PowerPoint wordt met de term 'film' een videobestand bedoeld dat op de computermonitor kan worden weergegeven. Een film kan de indeling AVI, QuickTime of MPEG en de bestandsextensie .avi, .mov, .qt, .mpg of .mpeg hebben. In een film kan iemand die niet bij de presentatie zelf aanwezig kan zijn, iets vertellen. Een film is ook heel geschikt om bijvoorbeeld een type training te demonstreren.

  Een GIF-animatie (GIF: een indeling voor grafische bestanden (met de extensie .gif in Windows) die wordt gebruikt voor weergave van afbeeldingen met geïndexeerde kleuren op het web. De indeling ondersteunt maximaal 256 kleuren en gebruikt compressie zonder kwaliteitsverlies. Dit laatste wil zeggen dat geen grafische gegevens verloren gaan wanneer het bestand wordt gecomprimeerd.) is een bestand dat een animatiefilm bevat. Dit bestand heeft de extensie .gif. Hoewel GIF-animaties technisch gezien geen echte films zijn, bevatten ze afbeeldingen die snel achter elkaar worden weergegeven waardoor er een animatie-effect ontstaat. GIF-animaties worden vaak gebruikt om een webpagina te verlevendigen.

  U kunt films en GIF-animaties aan dia's toevoegen vanuit bestanden op de computer, via Microsoft Mediagalerie, via een netwerk of een intranet of vanaf internet. Als u een film of GIF-animatie op een dia wilt plaatsen, voegt u deze in met behulp van de opdrachten in het menu Invoegen. Vervolgens kunt u de film of animatie op een aantal manieren starten: u kunt opgeven dat de film of animatie automatisch moet worden afgespeeld als de dia wordt weergegeven; u kunt de film of animatie afspelen door op het betreffende pictogram te klikken en u kunt een tijdsinstelling gebruiken om de film of animatie pas af te spelen als een bepaalde tijd is verstreken. Tot slot kan de film of animatie ook deel uitmaken van een animatiereeks.

  Hoewel u films toevoegt via het menu Invoegen, worden filmbestanden automatisch aan de presentatie gekoppeld (gekoppeld object: een object dat is gemaakt in een bronbestand en wordt ingevoegd in een doelbestand. Tussen beide bestanden wordt een koppeling onderhouden. Het gekoppelde object in het doelbestand kan worden bijgewerkt als het bronbestand is bijgewerkt.) in plaats van in de presentatie ingesloten (ingesloten object: een object (verzameling gegevens) dat in één bestand (het bronbestand) is gemaakt en in een ander bestand (het doelbestand) is ingevoegd. Een ingesloten object maakt deel uit van het doelbestand. Als u het ingesloten object wijzigt, worden deze wijzigingen weergegeven in het doelbestand.), zoals afbeeldingen of tekeningen. Als een presentatie gekoppelde bestanden bevat, moet u behalve de presentatie ook de gekoppelde bestanden kopiëren als u de presentatie op een andere computer wilt vertonen.

  Ik denk dus dat je met pps geen films kunt maken, doch wel afspelen.[/color:fb3bad38b9]
 • Woeps wat een uitleg :wink:

  Weet je wat ik niet begrijp
  Je moet eens naar deze pagina gaan kijken http://home.planet.nl/~digihans/pc_help/powerpoint/powerpoint.htm#Instellingen
  en scrollen tot hoe maak ik een powerpoint presentatie met een foto van een tool ze zeggen open powerpoint en dan moet je dat tooltje krijgen dat je op de foto ziet op deze site maar blijkbaar zit er geen tooltje bij een powerpoint vieuwer misschien is dat apart ergens te verkrijgen? dat was/is mijn vraag eigenlijk.
 • Het woord PowerpointViewer zegt het al, het is een viewer, je kan er dus alleen maar mee kijken(pps bestanden), dus diavoorstellingen die al gemaakt zijn. Wil je zelf iets maken, dan moet je Microsoft Office hebben en van daaruit moet je het programma PowerPoint installeren.
  Zie bv. http://www.microsoft.com/netherlands/office/office2003/powerpoint.asp

  Veel succes
 • En als je Office niet hebt dan download je Irfan View + Plug-ins + language pack en dan maak je de slide show met een gratis progje =
  http://www.irfanview.com/

  grtz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.