Vraag & Antwoord

Anders (software)

Eigen audio cd's beveiligen

Anoniem
.:MaKaVeLi:.
16 antwoorden
 • Hallo ik had een vraagje…..weet iemand hoe ik mijn eigen gebrande audio cd's kan beveiligen tegen kopieën, ik weet, elke beveiliging valt te kraken, maar de gewone sukkel aan wie ik de cd geef weet toch niet hoe dat moet :D
 • als het je lukt word je schathemeltjerijk…
 • Op deze pagina zijn wat tools te vinden: http://www.cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_protections.shtml
 • Ach een cd beveiligen blijft een utopie.
 • mjah als het sony en co al niet lukt …

  waar haal je de illusie vandaan dat je zelf wel je cd's tegen rippen kan beveiligen?

  als je het echt zou lukken zou je iid schathemeltje rijk worden

  ow w8

  da was ik al …

  wil nie rijk zijn … wees het :p
 • [quote:38756d56fe=".:MaKaVeLi:."]…ik weet, elke beveiliging valt te kraken, maar de gewone sukkel aan wie ik de cd geef weet toch niet hoe dat moet :D[/quote:38756d56fe]Het is dus de bedoeling van de topicstarter dat niet zomaar elke Jan-Doedel die net Windows Verkenner kan openen de CD zomaar kan kopieëren. Het gaat dus niet om het maken van een 'absoluut niet te kopieëren CD'.
 • [quote:155e74c009="Captain_Kansloos"][quote:155e74c009=".:MaKaVeLi:."]…ik weet, elke beveiliging valt te kraken, maar de gewone sukkel aan wie ik de cd geef weet toch niet hoe dat moet :D[/quote:155e74c009]Het is dus de bedoeling van de topicstarter dat niet zomaar elke Jan-Doedel die net Windows Verkenner kan openen de CD zomaar kan kopieëren. Het gaat dus niet om het maken van een 'absoluut niet te kopieëren CD'.[/quote:155e74c009]

  Nee de topic starter wil zijn audio's cd's beveiligen tegen kopieren.
  Lees zijn vraag er maar op na.
  Maar hij mag dus de cd's wel kopieren en degene die ze krijgt niet??
 • hij wil dus de kopieen die hij maakt beveiligen zodat diegene die die kopie krijgt, hem niet kan kopieren.

  Misschien om verdere handel te voorkomen :wink:
 • [quote:836703fbae="bbx"]hij wil dus de kopieen die hij maakt beveiligen zodat diegene die die kopie krijgt, hem niet kan kopieren.[/quote:836703fbae]Dat begrijp ik, maar uit het eerder door mij ge-quote stuk maak ik op dat hij/zij niet verwacht dat de evt. toegepaste beveiliging onbreekbaar is. M.i. moet de beveiliging dus dienen als eenvoudige "hindernis" om te voorkomen dat zelfs de meest simpele zielen die CD met een enkele sleep-en-sleur actie kunnen kopieëren.
 • [quote:24ab0916e1="Captain_Kansloos"][quote:24ab0916e1="bbx"]hij wil dus de kopieen die hij maakt beveiligen zodat diegene die die kopie krijgt, hem niet kan kopieren.[/quote:24ab0916e1]Dat begrijp ik, maar uit het eerder door mij ge-quote stuk maak ik op dat hij/zij niet verwacht dat de evt. toegepaste beveiliging onbreekbaar is. M.i. moet de beveiliging dus dienen als eenvoudige "hindernis" om te voorkomen dat zelfs de meest simpele zielen die CD met een enkele sleep-en-sleur actie kunnen kopieëren.[/quote:24ab0916e1]

  Ja die is lekker, hij wel en de andere niet?
 • [quote:99b8492443="pdexie"]Ja die is lekker, hij wel en de andere niet?[/quote:99b8492443]Volgens mij gaan we behoorlijk off-topic, maar goed.

  Hij mag er toch gewoon voor kiezen om zijn eigen gemaakte CD's te beveiligen? Misschien zijn het wel demo-CD's van een band waar ie in speelt, weet jij veel. Daarnaast stelt ie de vraag of iemand tools weet die dat voor hem kunnen regelen; en daar verwijs ik naar. Hij vraagt niet of iedereen zijn idee wil afschieten.
 • [quote:3f7839af21="Captain_Kansloos"][quote:3f7839af21="pdexie"]Ja die is lekker, hij wel en de andere niet?[/quote:3f7839af21]Volgens mij gaan we behoorlijk off-topic, maar goed.

  Hij mag er toch gewoon voor kiezen om zijn eigen gemaakte CD's te beveiligen? Misschien zijn het wel demo-CD's van een band waar ie in speelt, weet jij veel. Daarnaast stelt ie de vraag of iemand tools weet die dat voor hem kunnen regelen; en daar verwijs ik naar. Hij vraagt niet of iedereen zijn idee wil afschieten.[/quote:3f7839af21]

  Lezen!!!! het gaat hem erom om audio cd's te beveiligen!!!
  Draagt hij rechten af aan de buma? dacht het niet!
 • [quote:5e3354afef="pdexie"][quote:5e3354afef="Captain_Kansloos"][quote:5e3354afef="pdexie"]Ja die is lekker, hij wel en de andere niet?[/quote:5e3354afef]Volgens mij gaan we behoorlijk off-topic, maar goed.

  Hij mag er toch gewoon voor kiezen om zijn eigen gemaakte CD's te beveiligen? Misschien zijn het wel demo-CD's van een band waar ie in speelt, weet jij veel. Daarnaast stelt ie de vraag of iemand tools weet die dat voor hem kunnen regelen; en daar verwijs ik naar. Hij vraagt niet of iedereen zijn idee wil afschieten.[/quote:5e3354afef]

  Lezen!!!! het gaat hem erom om audio cd's te beveiligen!!!
  Draagt hij rechten af aan de buma? dacht het niet![/quote:5e3354afef]
  uuuuh, dus als ik lekker af en toe op mijn trompet toeter en dit op een cd'tje brand, dan moet ik rechten afdragen???? Hij wil een audio-cd beveiligen, uit welk stukje tekst van hem maak jij op dat het om autheursbeschermd werk gaat???????
 • Nergens maak ik dat op maar tenzij hij zelf geen muziekant is copieert hij dus muziek van anderen.
  Maar dat is de discussie niet.
  Het zal gewoon moeilijk zoniet onmogelijk zijn om je cd's te beveiligen.
  Dat is nog niemand gelukt.
 • [quote:14e902ebe2="pdexie"]Lezen!!!![/quote:14e902ebe2]Idd, maar volgens mij ben ik de enige die de vraag van de topicstarter goed gelezen heeft en daar een antwoord op geef dat ook werkelijk ter zake doet. Ik lees idd ook nergens dat het om werk met copyright gaat. Dat heb jij er volgens mij zelf van gemaakt. Voor mij is dit een simpele: "Hoe breng ik een simpele beveiliging op een audio-CD aan?" vraag. Niks meer, niks minder.
 • Hier wat audio cd protect programs:
  http://club.cdfreaks.com/archive/topic/56144.html
  http://cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_utils_3.shtml
  Het zal inderdaad niet mogelijk zijn een volledig protected cd te maken, aangezien het de grote audio-bonzen ook niet lukt, maar de gemiddelde gebruiker kan je aardig bezig houden ;-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.