Vraag & Antwoord

Anders (software)

Virus???

Anoniem
gigabert
11 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb zitten downloaden en ineens kwam de melding dat er een virus in een bestand zat… ik heb het opgezocht op internet, maar op de site van microsoft staat dat het een belangrijk bestand is dat in de windows directory zit.

  Het gaat om het bestand SVCHOST.EXE…

  Op een virussite staat dat er een en ander met dit of aan dit bestand wordt aangepast en dat er een virus bij zat. Ook wel bekend als:

  I-Worm
  Morbex
  W32/Morb.A@mm

  Ik heb dit bestand 5x bij de processen binnen Windows XP zitten, terwijl het maar 1x op de harde schijf staat. Nu zal dit bestand wel 5x gestart zijn, want dit kon stond op de site van microsoft.

  Nu is mijn vraag: Heb ik nu echt een virus in de computer zitten of dien ik dit bestand te verwijderen? De virusscanner heeft wel elke keer het bestand waar het virus in zat, verwijderd.
 • Heb je nog gekeken naar eventueel aanwezige ongewenste registersleutels:
  Zie:
  http://www.sophos.com/virusinfo/analyses/w32morbexa.html
 • Zal wel weer een HOAX zijn. Als je een virusscanner hebt is er niets aan de hand. SVCHOST moet je gewoon laten staan.


  Olaf Liflaf
 • Svchost.exe is een gewoon windows bestand. Zou op zich wel besmet kunnen zijn natuurlijk. Bestand iig niet zomaar wissen, dan doet windows nooit weer wat.
 • Hoe weet ik zeker dat ik die registersleutels mag verwijderen? Ik neem aan dat deze sleutels bij het bestand horen en dat ik deze niet zomaar mag verwijderen… Hoe kan ik er anders achterkomen? Volgens mij is er geen aparte tool voor, of wel? Mijn virusscanner heb ik er al 2x op los gelaten, maar die vindt niets meer…
 • [quote:fa7cc28240="Mrs.Birdlover"]Heb je nog gekeken naar eventueel aanwezige ongewenste registersleutels:
  [/quote:fa7cc28240]

  Als je het virus niet meer hebt, zullen de bovengenoemde[b:fa7cc28240] ongewenste[/b:fa7cc28240] registersleutels ook niet aanwezig zijn, je hoeft dan ook niets te verwijderen.

  Scan anders eerst nog een keer online bij housecall. Voor alle zekerheid.

  http://housecall.trendmicro.com/
 • Het bestand SVCHOST.EXE is een vast onderdeel van het Windows-besturingssysteem en zorgt onder andere voor een koppeling tussen dll-bestanden en het Windows-register. Het programma start verder een aantal services op die nodig zijn om Windows XP goed te laten functioneren. Voor de meeste services die worden opgestart, wordt SVCHOST zelf ook gestart. Om die reden komt het programma meerdere keren voor in het scherm van Taakbeheer.
  Of svchost.exe een kwaadaardig bestandje is hangt er vanaf waar het zich bevindt….
  Het hoort alleen thuis in je \Windows\system32 - folder.
  Zit het in de windows-folder dan is het van kwaadaardige oorsprong.
  Verschillende virussen gebruiken dit 'trucje'…
 • Dus als hij in alleen in de Windows/system32 map zit, dan is het goed???

  De online virusscanner kan het virus ook niet vinden…. Dan zal het wel goed zijn denk ik…

  Allen Hartstikke Bedankt voor jullie hulp!!

  Greetz,

  Tha Ron-aldo 8)
 • [quote:94f739b9dc="Tha Ron-aldo"]Dus als hij in alleen in de Windows/system32 map zit, dan is het goed??? [/quote:94f739b9dc]
  Yes.
 • ik lees tot mijn schrik dat svchost.exe een bij windows horend bestand is waarbij ik me bewust was dat ik het net een week geleden had opgeruimd in de veronderstelling dat het bij een hackpoging hoorde.
  Op die dag manifesteerden zich alle mogelijke problemen , adaware en adwatch werden er dol van. Ik heb toen nagegaan welke bestanden er die dag waren bijgekomen (via de zoekopdracht) en alles opgeruimd (met moeite) wat mij erg onbetrouwbaar leek o.a. svchost.exe.
  Goed, ik dacht nu even die svchost.exe terug te laten zetten van mijn volle versie cd windows98se maar dat bestand zit er niet op !
  Niet getreurd want ik heb regelmatige volle ghost image backups van mijnC: schijf maar het blijkt nooit op mijn pc te zijn geweest (teruggegaan tot 2002)
  Mijn conclusie blijft dus dat dit bestand is binnengebracht tijdens die hacker poging om mijn pc te ontregelen.
  Zie ik dat verkeerd ? Zo ja hoe kom ik dan aan dat bestand????
 • svchost.exe hoort inderdaad niet op een windows 98 machine.
  Als je hem toch vindt, zoals in jou geval, dan is deze zeker het gevolg van één of ander virus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.