Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel gegeven naar ander werkblad

5 antwoorden
  • Ik heb een excel bestand met meerdere werkbalden. op het eerst werkblad wil ik de gegevens samenbrengen die in roostervorm in de andere werkbladen staan. De bedoeling is dat het in een aan tegeven werkblad zoekt naar de datum en dan in de aan te geven naam van de kolom naar het gegeven wat er staat zet in het eerste werkblad. Alle werkbladen hebben dus een datum kolom en een gelijke naam van kolom. Het schijnt iets met als() commando te zijn, maar ik kom er niet uit.
  • Klinkt als: ALS dit, dan VLOOKUP of HLOOKUP Ik kan er verder niet zoveel uit opmaken de vraag is nog vrij cryptisch
  • oke dan nog eens: ik heb een exel bestand met meerdere werkbladen. op het eerste werkblad, moeten alle gegevens komen te staan die ook op de andere werkbladen staan. Gemeenschappelijk hebben de bladen in kolom A de datum. De kolomnamen genoemd in de vervolg werlbladen zijn gelijk aan de kolomnamen in het eerste blad. Hoe krijg ik die gegevens nu op het eerste werkblad?
  • VLOOKUP - waarde is datum in kolom a - bereik is dat andere werkblad en dan selecteren vanaf de datumkolom tot en met de "uitkomstenkolom" - kolomindex is de huppeldepupste kolom vanaf de datumkolom (en die is 1), dus 2(e) of 4(e)... - onwaar, want je bent op zoek naar een exacte match suc6
  • Zo is het voor mij weer onduidelijk: even proberen concreet te worden: Op het eerste werkblad TOTAAL geheten staat op kolom A de datum in kolom M komt dan de gegevens te staan die gevonden worden op het werkblad OPPAS. in het werkblad OPPAS staat in kolom A de datum en de namen van de oppassers in kolom B kolom A heet DATUM, kolom M heet OPPAS, en kolom B in het werkblad OPPAS heet OPPASDIENST. Probeer als het kan een formule weer te geven. met de helpfunctie kom ik er nog niet uit.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.