Vraag & Antwoord

Anders (software)

Kan ik met Word '03 een document autom. meervoudig opslaan ?

5 antwoorden
  • Als ik een b.v. document van school open vanaf de webtoegang van mijn school en ik wil dat ie in mijn documenten op school én op mijn PC thuis de boel opslaat kan dat zonder dat ik het document handmatig d.m.v. '> bestand > opslaan als > ' op de goeie plekken zet ?
  • Je zou een macro kunnen maken die het document op slaat.
  • Een macro ? Hoe werkt dat?
  • Nou ik heb even in de help functie gekeken en ik denk dat het minder moeite is om het gewoon handmatig op te slaan dan die macro of VBA editor te doorgronden . Of is dat voor veel zaken handig en de moeite waard om tijd in te steken? :roll:
  • In word heb je de menu optie extra-macro-visual basic editor. Hier kan je met behulp van VBA automatische functies schrijven. In jouw geval dus een functie om een document op twee locaties op te slaan. Zodra je hier bent kies je bij menu invoegen voor module. Dan copieer je de volgende code in deze module: [code:1:83188c3a9c]Sub dubbelopslaan() ActiveDocument.SaveAs (locatie1) ActiveDocument.SaveAs (locatie2) End Sub[/code:1:83188c3a9c] Bij locatie 1 moet de locatie en de bestandsnaam staan hoe het document als eerste opgeslagen moet worden. Bij locatie 2 voor de tweede keer opslaan. Wil je meer informatie, Selecteer dan SaveAs en druk op f1 Deze macro kan je uitvoeren door in Word op alt f8 te drukken. Ook kan je je werkbalk aanpassen door de macro hier aan te koppelen. Dit is heel in het kort hoe macro's werken. Hopelijk heb je er wat aan.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.