Vraag & Antwoord

Anders (software)

Normal.dot is niet te wijzigen

Anoniem
Jim van Zweeden
3 antwoorden
 • Op mijn pc heb ik word 97 geïnstalleerd, besturingsprogramma is Windows 98 Second Edition Nederlands.
  De spellingscontrole in Word staat altijd in het Engels. Wanneer ik dit probeer te wijzigen (extra, taal, taal wijzigen) kies ik voor Nederlands. Daarna klik ik op standaard. Dan meldt de computer dat deze wijziging ook van invloed is op alle nieuwe documenten die gebaseerd zijn op de sjabloon NORMAL. Daarna klik ik op ok. Vervolgens staat de spellingscontrole in het huidige document in het Nederlands.
  Wanneer ik word opnieuw open staat de taal echter weer in het Engels.
  Dit komt omdat normal.dot dan weer op Engels is ingesteld maar hoe wijzig ik dat nu voor altijd in het Nederlands??


  :oops:
 • Dat heeft niets met normal.dot te maken maar met de taal van je toetsenbord. Is een bekende bug in Word 97, althans, dan ga ik er vanuit dat je SP1 nog niet geinstalleerd hebt want die zou het moeten oplossen.

  Ga naar het Configuratiescherm, Toesenbord. Je hebt nu te maken met de TAAL en de INDELING. De laatste kun je laten zoals jij hem wilt, veel Nederlanders kiezen voor VS INTERNATIONAAL ivm de leestekens, maar de TAAL moet je op Nederlands zetten. De spellingscontrole van Word zou zich hierdoor ook op het Nederlands moeten zetten.

  Nog even voor de duidelijkheid, staat er een toetsenbord met taal Engels (VS) en inderling VS (Internationaal), wat de standaard is geloof ik in Win98, dan kies je voor TOEVOEGEN. Maak dan een toetsenbord met als taal Nederlands, klik OK. Klik dan op Eigenschappen en kies een willekeurige indeling voor dat toetsenbord, vermoedelijk dus VS Internationaal. OK. Klik dan, wederom met het nieuwe toetsenbord geselecteerd, op ALS STANDAARD INSTELLEN. Eventueel kun je daarna het andere toetsenbord verwijderen.

  mvrgroet Edmond
 • Momenteel kom ik vaak in aanraking met een pc waar, helaas, Office 97 nog op staat. OS = WinXp Pro.
  Het normal.dot lijkt nu niet te wijzigen. Is dat een bekend probleem bij O97 of is daar een oplossing voor? (Upgraden wordt tijd ja, heb ik ook al gezegd).

  Ik wil namelijk Times New Roman als standaard-lettertype maar wanneer ik het bestand dan opsla als normal.dot in de map sjabloon van O97 geeft ie aan dat ik het niet kan opslaan. Indien ik Word opnieuw opstart staat het lettertype weer op Arial.

  Tevens wil ik de knop WERK in 1 van de werkbalken bovenin. Opzoeken en erin slepen lukt wel, maar wanneer ik Word afsluit en opnieuw start is ie weer weg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.