Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel 2000-werkbladen gekoppeld in een Word 2000-document

Anoniem
ikkeis
2 antwoorden
 • Geachte Forumleden,

  Voor mijn afstudeerverslag probeer ik diverse verschillende, maar onderling gekoppelde, Excel 2000-werkbladen in te voegen in een Word 2000-document. De Excel 2000-werkbladen zijn nu nog allemaal onderdeel van een Excel 2000-bestand (*.xls).

  Nu is het zo dat er in de loop van de tijd nog veranderingen in de waarden plaats kunnen vinden waardoor er op andere werkbladen ook wijzigingen optreden. Nu weet ik dat ik de werkbladen gekoppeld aan een Excel-bestand in een Word-document kan invoegen waarbij wijzigingen in het Excel-bestand ook in het Word-document toegepast worden. Mijn vraag is nu: is het ook mogelijk dat dit gebeurd bij verschillende Excel-werkbladen ingevoegd in een Word-document? En zo ja, hoe doe ik dit dan?

  Dus ik heb in een Word-document 2 Excel-werkbladen waarbij werkblad 1 gekoppeld is aan werkblad 2 o.i.d. Dus zonder een extern Excel-bestand.

  Met vriendelijke groet,
 • Wanneer je rekening houdt dat je bronbestand (Excel) in dezelfde map staat als je doelbestand (Word) mag dit geen enkel probleem geven.
  Zelf hou ik namelijk de beide bestanden in dezelfde map i.v.m. transporteren van bestanden.

  Zelf heb ik een word document draaien met daaraan verschillende excelbestanden gekoppeld. Geen enkel probleem.


  Werkwijze:
  selecteer de cellen die je in het Word bestand wil hebben. Kopier deze en ga naar het word bestand.
  Klik vervolgens bovenin op bewerken > plakken speciaal

  Vink de optie "koppeling plakken" aan en kies vervolgens de manier waarop je wil plakken. Onder het selectieveld, bij "resultaat" zie je op wat voor manier de cellen in het Word document wordt gezet, dit heeft met name met de opmaak te maken.


  Ik hoop dat je vraag hiermee is opgelost. Zoniet verneem ik dat graag. Ik ben er net een flinke tijd meebezig geweest met een soortgelijk iets.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.