Vraag & Antwoord

Anders (software)

Mozilla firefox

Anoniem
Mrs.Birdlover
13 antwoorden
 • Ik gebruik Mozilla Firefox, maar op sommige pagina's kan ik geen plaatjes zien. Hier moet je dan Java van Sun microsystems downloaden…dit doe ik..ik installeer het..en het staat ook wel in configuratie scherm…bij software…wat doe ik fout..


  Intruder
 • mm probeer es eerst JVM te downloaden/installeren en dan pas FireFox
 • Als je Firefox via het installatie-programma installeert, dan zou het redelijk makkelijk moeten gaan. Al moet ik zeggen dat ik altijd al Sun Java op mijn systeem had alvorens Firefox te installeren.

  Als je naar Java.com gaat en je klikt daar op Manual download, dan zie je ook een optie om een XPI te downloaden: http://java.sun.com/update/1.4.2/j2re-1_4_2_04-windows-i586.xpi
  Een XPI is een specifieke methode om een extensie aan Mozilla (Firefox) toe te voegen, dus de kans dat dat fout gaat is redelijk klein.

  Op http://plugindoc.mozdev.org vind je een overzicht van hoe je plugins in plugins in Firefox werkend kunt krijgen. Vaak wijst het zichzelf wel, maar er zijn plugins die wat meer moeite hebben en die worden daar vaak beschreven.

  Ook kun je eens zoeken op Java bij de forums van MozBrowser: http://www.mozbrowser.nl/forum
  Daar kun je namelijk terecht met alle Mozilla-vragen en de meeste vragen zijn daar al wel eens langs geweest en beantwoord.
 • Mozilla Firefox kan dan wel een leuke browser zijn, maar erg gebruiksvriendelijk is het niet….Ik ben volgens mij alle opties bij langs geweest, maar ik krijg de Java plugins niet goed geinstalleerd.. :evil:

  Intruder
 • Ik had exact hetzelfde probleem met Mozilla Firebird.
  Het is mij destijds ook niet gelukt om alles werkend te krijgen.
  Zelf zou ik graag Firefox willen installeren, maar ik vindt de hele installatie procedure met die Sun plug-in nog steeds onduidelijk, vaag, wazig en niet gebruiksvriendelijk.
  Veel meer mensen zouden met Mozilla gaan surfen als het wat makkelijker te installeren was.

  Misschien een idee voor een Mozilla-freak om een duidelijke installatie handleiding te schrijven?
  Firefox voor dummies (of zo) :wink:
 • ik draai Mozilla 1.6 en heb later java geinstalleerdt.
  Ik moest, omdat ik Linux draai, aardig wat handelingen verichten om de zaak werkende te krijgen.
  Het is gelukt.
  Onder fire-fox heb ik nog geen java, omdat ik me daar nog niet in heb verdiept.
 • Bij mij werkt alles perfect, heb Firefox geïnstalleerd en daarna Java voor Firefox, en dat gaat helemaal prima. Java wordt namelijk als afzonderlijk programma geïnstalleerd. Ik heb Java Runtime 2 Envorinment 1.4.1__2.

  Firefox is overigens een browser nog wel in de testfase, maar hij werkt perfect!! (behalve op websites van egoïstische en niet-nadenkende mensen/bedrijven die niet zo slim zijn de "moeder der browsers" even een goede pagina te schenken)
 • [quote:6de13ce1ef="Mrs.Birdlover"]Misschien een idee voor een Mozilla-freak om een duidelijke installatie handleiding te schrijven?
  Firefox voor dummies (of zo) :wink:[/quote:6de13ce1ef]
  Er is al een "Firefox voor beginners" en die wordt op dit moment naar het Nederlands vertaald. Zie http://www.mozbrowser.nl/firefox

  Maar of daarin ook de installatie van Java uitvoerig wordt behandeld betwijfel ik. Er wordt vanuit gegaan dat je Firefox onder Windows installeert via het installatie-programma van versie 0.8. Dat installatieprogramma neemt al de instellingen van http://plugindoc.mozdev.org/phoenix.html mee en zou zo voor een goede Java-installatie in Firefox moeten zorgen.

  Maar als je vanuit zip-bestand uitpakt, dan geldt dat natuurlijk niet. En als je onder Linux Java wilt gebruiken, dan wil je ook graag dat dat gaat werken en zonder al teveel ongein.

  Misschien een idee voor een "Troubleshooting Firefox voor Dummies". Oftewel, als er ergens tijdens het proces onverhoopt iets fout is gegaan wat kun je dan doen om het te corrigeren ?
 • Ik heb Firefox zojuist geinstalleerd. Met de installer. Browser op zich doet het goed.
  Wederom doet de java-plug in het niet.
  De vervangende plug-in doet het ook al niet.
  Was met Firebird trouwens ook al zo……
  Dit schiet niet op.
  Ik heb er geen zin meer in.
  :cry:
 • En je weet zeker dat je java op enable hebt staan binnen firefox?
  (tools, options, web features))
 • Ja, na aanpassingen in het register zie ik sommige java scripts wel, ook menu's worden weergegeven, maar toch anders als in internet explorer.
  Lettertypes in zo'n menu zien er b.v. dan ook anders uit.
  Sommige javascripts zie ik echter helemaal niet, b.v. gekleurde scrollbalken.
  Geen idee waar het aan ligt….
 • [quote:83c3fc99b5="Mrs.Birdlover"]Ja, na aanpassingen in het register zie ik sommige java scripts wel, ook menu's worden weergegeven, maar toch anders als in internet explorer.
  Lettertypes in zo'n menu zien er b.v. dan ook anders uit.
  Sommige javascripts zie ik echter helemaal niet, b.v. gekleurde scrollbalken.
  Geen idee waar het aan ligt….[/quote:83c3fc99b5]

  Hmm raar, bij mij hier zit alles er picobello uit en ik gebruik geen java van sun, zoals gezegd heb ik sp-1(geen sp-1a).
  Heb je load images ook aangevinkt?
 • Ik heb nu de engelstalige versie via de installer erop gezet, en nu lijkt alles goed te werken..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.