Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

word-bestand beschadigd

Anoniem
apanatska
5 antwoorden
 • Ik heb een word-bestand dat beschadigd is, wanneer ik het open
  wil word het herstellen. Tijdens dit herstellen loopt word vast.
  Kan ik dit bestand nog redden? Er staat namelijk belangrijke
  informatie in.

  :evil:
 • Als het alleen tekst is die je moet redden, dan is er een goede kans dat je het beschadigde document als een tekstdocument kunt openen in een simpele teksteditor als notepad. Ik zou alleen niet Notepad zèlf nemen, want die is behoorlijk beperkt. De kans bestaat nl. dat er tussen de letters of zinnen rare tekens staan die je eruit wil knippen.

  Je kunt een kopie van het beschadigde document hernoemen naar bv. .txt en dan openen. Of meteen openen vamnit de editor.
 • Goed alternatief voor notepad:
  Metapad
 • Het bestand bevat slechts plaatjes en geen tekst.
  Dus openen met wordpad heeft geen zin
 • Word zelf heeft ook een speciaal filter om tekst uit beschadigde documenten te redden. Kies BEstand > Openen en kies dan als bestandsformaat 'Tekst uit een willkeurig bestand herstellen'. Selecteer dan het beschadigde bestand en proberen maar!

  Andere goede ervaringen heb ik met een nieuw document openen en dan Invoegen > Bestand.

  Of openen in een andere tekstverwerker. Vooral WordPerfect voor Windows en StarOffice (StarWriter) willen nog wel eens kleine mirakeltjes verrichten. Dit is een voordeel van het gesloten bestandsformaat van MSWord. Doordat de andere partijen maar moeten trialen en errorren om goede filters te maken slaan ze vaak hele stukken over om er alleen uit te halen wat zij nodig hebben. Dat wil ook nog wel eens helpen de inhoud uit een beschadigd document in een andere tekstverwerker te openen.

  Probeer als het echt belangrijk is, ook eens een Word-viewer. Bijvoorbeeld die van Microsoft zelf of van Quickview.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.