Vraag & Antwoord

Anders (software)

controle computergebruik kinderen

Anoniem
Capone
3 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Ik ben nog heel erg groen op dit forum, maar ik heb een vraag waarvan ik denk dat er steeds meer ouders mee worstelen.

  Computers zijn fantastische apparaten en het is niet zo gek dat veel kinderen , als ze de kans krijgen, meer tijd achter de pc door brengen, dan je als ouder goed vindt. Met kleine kinderen kun je daar prima afspraken over maken, maar oudere kinderen, met name pubers, willen de grenzen van wat afgesproken is nogal eens overschrijden. Om niet regelmatig in een zeer vermoeiende discussie met een puber verzijld te raken, maar toch het computer gebruik aan banden te leggen, ben ik op zoek naar een programmaatje (of wellicht een windows-geïntegreerde oplossing) waarbij ik de tijd kan instellen dat mijn zoon de computer gebruikt.

  Het wachtwoordprotocol van Windows biedt hiervoor geen goede oplossing, omdat hij er wel op mag, maar bijvoorbeeld niet langer dan 2 uur, of alleen tussen 7 en 9 uur 's avonds, of wel op de computer, maar niet op internet, omdat hij huiswerk of iets dergelijks op de pc doet…

  Omdat ik niet de eerste ouder op de wereld ben, én omdat ik zoveel ouders hierover hoor klagen, moet er al wel een creatieve programmeur zijn geweest die hiervoor een oplossing heeft bedacht (ja, én gemaakt.. :wink: )

  Grtz,

  Xen
 • Heb hier thuis dezelfde discussie(s).
  De oplossing ligt denk ik in een router, of een server PC met een internet connection share programma (sygate bijv) waarin je een en ander kan regelen.
  Ik heb een ADSL modem met daarchter een router van Netgear. Deze heeft als een van de weinigen (ik geloof samen met E-tech) de mogelijkheid een schema in te stellen met tijden, en daar een PC (Mac adres) aan te koppelen.
  Zodoende kunnen alle PC's gebruikt worden, maar toch beperkt op internet.
  Een server PC geeft uiteraard veel meer mogelijkheden maar ik weet niet of dat de bedoeling is.


  Succes.
 • thnx!! Toeval wil dat ik een E-tech router achter mijn ADSL modem heb zitten. Ik ga eens even zoeken of er tijdsinstellingen te zetten zijn in de router. Dat legt in elk geval het internet-gebruik vast binnen bepaalde (tijds-)kaders, daarmee ook meteen 90% van de aantrekkingskracht van de pc.. 8)

  Dás dus al een verbetering..

  Misschien is ook een anti-RSI programmaatje te misbruiken voor het uitschakelen of bevriezen van de PC..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.