Vraag & Antwoord

Anders (software)

Mail versturen met Outlook Express werkt niet

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb een nieuwe laptop gekocht(Outlook Express 6.0, Win XP, Norton 2003) en hierop de instellingen die op mijn oude computer wel werken (Outlook Express 5.0, Win 98, McAffee Virus Scan) geinstalleerd on OUtlook Exxpress.

  Ik kan met mijn nieuwe laptop wel mijn mail ontvangen van al mijn accounts, maar niet ontvangen. De waarschuwing die Outlook Express geeft is:

  Het maken van een verbinding met de server is mislukt. Account: 'getmail.nameplanet.com', Server: 'sendmail.nameplanet.com', Protocol: SMTP, Poort: 25, Beveiligd(SSL): Nee, Socketsfout: 10060, Foutnummer: 0x800CCC0E

  Ik maak dus nog steeds gebruik van de zelfde provider. Ik heb gekeken en de XP firewall is uitgeschakeld, maar ik heb geen idee hoe je kan testen op poort 25 toevallig dicht staat.

  Enige hulp zou ik geweldig vinden,
  Peter
 • Firewall? poort 25? Lekker moeilijk allemaal.

  Je hebt gewoon één van de instelling niet goed ingevuld, zoals bijvoorbeeld misschien wel de computernaam, mocht dat van belang zijn bij je provider.

  Kijk ze nog eens goed na.
 • ik heb natuurlijk al 1000 keer gecontroleerd of alle instelling juist zijn. Dit moet ook wel aangezien ik de instellingen van mijn andere computer geexporteerd hebt (op deze computer werken ze wel).


  maar het probleem is nu nog leuker geworden. Hoewel thuis ik geen mail kan verzenden maar wel kan ontvangen, kan ik op mijn universiteit met mijn laptop wel mail versturen maar niet ontvangen.

  De server heeft de verbinding onverwachts afgebroken. Mogelijke oorzaken zijn problemen met de server, netwerkproblemen of te lange inactiviteit. Account: 'getmail.nameplanet.com', Server: 'getmail.nameplanet.com', Protocol: POP3, Poort: 110, Beveiligd(SSL): Nee, Foutnummer: 0x800CCC0F
 • van belang is wel dat je meldt op welke wijze je thuis en op de uni verbinding met het net maakt.
 • Sorry. Thuis maak ik gebruik van mijn persoonlijke inbelverbinding. Op de Universiteit maak ik gebruik van het Universiteits netwerk
 • Die mailserver is zeker een universiteitsserver? En je emailaccounts zijn bijvoorbeeld van Planet, Wanadoo of iets dergelijks? En je hebt nog een aparte een universiteits-account..

  Bij het ontvangen van email kun je meestal aangeven of je de server op de huidige verbinding wilt zoeken. Bij het verzenden van email is die mogelijkheid niet aanwezig. de SMTP-server van de betreffende account (lees: Planet, Wanadoo oid…) Kan niet met de (universiteits?)verbinding die je gebruikt worden gevonden..

  Dus: je kunt vanaf de universiteit alleen mailen met de universiteitsaccount, maar je zou wel al je email op moeten kunnen halen, behalve als dat laatste door een firewall (van bijv de universiteit) wordt geblokkeerd of dat het netwerk dat niet toestaat. Het lijkt erop dat dat het geval is..

  Thuis geldt eigenlijk hetzelfde.. Kijk maar eens welke verbinding je gebruikt en probeer maar eens via de bijbehorende SMTP-server (kan je vinden in de gegevens van je provider) te mailen.. Ophalen gaat hier moeiteloos, omdat je firewall dit niet tegengaat.

  Er zijn vast wel mogelijkheden om dit protocol te omzeilen, alleen heb ik dat ook niet gevonden. je kunt proberen om bij elke verbinding de SMTP server van je actieve inbelverbinding te vermelden, alleen moet je dan ook iets met uid/pw doen, anders wordt dat weer niet goed herkend.. Een beetje stoeien met de instellingen dus..

  Maar als alles op je oude pc nog wel werkt, zou het met dezelfde instellingen toch ook moeten werken op je nieuwe pc(laptop)…

  succes
 • kijk ook eens hier:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.