Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

probleem met word

Anoniem
leijer
6 antwoorden
 • ik heb, zoals veel mensen, weer een probleempje met word.

  ik heb nogal de gewoonte om backspace te gebruiken als ik een geselecteerde lap tekst wil verwijderen/wissen. dit doe ik 'al jaren', maar nu kan het ineens niet meer. steeds als ik een stuk tekst (uitlopend van een letter tot 500 woorden) wil verwijderen en dan dus als automatisme op backspace druk gaat de cursor terug naar het begin van de selectie en de tekst staat er nog. nu ongeselecteerd.
  heel vaag dus.
  misschien is er toevallig iemand die de oplossing weet op dit met de delete toets makkelijk te omzeilen probleem???? (tis te proberen….:wink:)

  thank ya

  sven

  PS. Gewoon (als ik niets selecteer) dan werkt de backspace wel hoor, maar meerdere letters tegelijk wil niet…
  PPS dit probleem doet zich ALLEEN voor in Word, niet in kladblok bv.
 • Welke Word versie betreft het? De functie die je beschrijft is gewoon geselecteerde tekst vervangen door iets nieuws, in jouw geval door niets. Als je een spatie zou indrukken dat zou de tekst in ieder geval ook moeten verdwijnen. Is dat ook zo? In mijn Office 2000 werkt het gelukkig nog wel. Ik kon bij Extra-Opties zo geen optie vinden die de door jou genoemde functie zou kunnen uitschakelen.
 • met letter gebeurt dat ook. alleen komt er dan die letter voor de selectie te staan (en dan is de txt weer ongeselecteerd)

  enige toets die werkt om lappen text te verwijderen is delete (terwijl het fijner is om gewoon direct met nieuwe text eroverheen te gaan)

  Office XP heb ik nu en bij help–>info van word vond ik:
  MS Word 2002 (10.2627.2625)
 • ik had laatst ook een dergelijk gedrag, maar dat was gelukkig een document van derden.

  omdat het alleen in word voorkomt zou je misschien moeten kijken bij extra-aanpassen-toetsenbord of er een veranderde functie is toegewezen aan de bs-toets.
  extra check: hernoem normal.dot en start opnieuw op, dan zou het over moeten zijn.
 • waar kan ik normal.dot vinden?

  extra–>aanpassen–>toetsenbord heeft wel een instelling 'opslaan naar normal.dot' (oid)

  maar 'zoeken naar alle bestanden' (ook verborgen en sys en stuf) enzo helpt niet.
 • Wellicht dat bij Extra, Opties, Bewerken geen vinkje staat bij "Selectie overschrijven", vink dit aan en het zou weer moeten werken.
  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.