Vraag & Antwoord

Anders (software)

Veel CD's naar MP3, welke software is het best?

Anoniem
webspider
7 antwoorden
 • 'De keet' (zie m'n website) gaat digitaal, oftwel, alle muziek dat nu nog op cd staat, wordt op de pc gezet.
  Aangezien dit een vrij uitgebreide, en tijdrovende klus zal worden, wil ik mijn spaarzame tijd zoveel mogelijk beperken. Ik dacht dat het ongeveer 100 cd's zijn, (kan er 50 naast zitten :D ).
  Nu zoek ik dus een programma die al deze cd's als het ware als een 'batch' omzet naar MP3, ik weet het, er zijn tig cd-rippers te vinden, maar ik doel op eentje die ongeveer zo moet werken.

  CD erin -> wordt automatisch geript naar X:\Muziek\CD 1\
  CD lade uit -> nieuwe cd erin, CD lade weer dicht
  wordt automatisch geript naar X:\Muziek\CD 2\
  Dit dan tot een gedeelte geript is,
  dan via internet proberen de meeste titels op te zoeken van de cd's, zodat die automatisch in de ID3 Tags komen (als het kan in ID3-1 en ID3-2), en dat ook de naam van 'track 01.mp3' wordt hernoemd naar 'The Gathering - In Motion #1' bijv.

  Wie weet een programma dat grotendeels met bovenstaande omschrijving overeen komt?
 • Shop
  Niemand? :cry:
 • Volgens mij is iTunes het meest geschikte programma voor deze klus. Je kunt hem zo instellen dat hij direct de CD leest, tracknamen ophaalt en mp3's of AAC van maakt. En….het is een gratis programma.

  http://www.apple.nl/iTunes/

  Jerien
 • Zelf zou ik voor Exact Audio Copy (EAC) n combinatie met de Lame-encoder gaan. EAC is kwalitatief de beste ripper en Lame de beste encoder. Verder is EAC zo in te stellen dat het programma van cd's automatisch de info ophaalt uit Freedb. Vervolgens is het een kwestie van twee keer klikken en de hele cd wordt geript en naar mp3 omgezet.
 • Ook gratis en wat ik gebruik is CDex (geen LAME nodig):

  http://www.zdnet.nl/downl.cfm?id=30192
  http://cdexos.sourceforge.net/downloads.php

  koppelt ook aan op CDDB voor je ID-tags.
 • [quote:01a6e3bc97="Obi-wan-kenobi"]Ook gratis en wat ik gebruik is CDex (geen LAME nodig[/quote:01a6e3bc97]
  CDex maakt gebruik van de dll-versie van Lame i.p.v. de executable. De executable is uitgebreider en daarvan kunnen meer instellingen gebruikt worden. Onder andere de "–alt -preset" parameters, die een zeer goed resultaat geven, zie de forums van hydrogenaudio.org.

  Overigens beschikt EAC ook over de dll-versie van Lame.
 • Dan ga ik maar voor CDex, dit programma had ik al, maar dat was een oudere versie, die nog niet zo uitgebreid was. Zal ff de niewste versie downloaden, en vanmiddag beginnen met de megaklus. (wel jammer dat ik altijd ff online moet komen voor elke cd (met isdn)) :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.