Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Drive Image 7 vs. Norton Ghost 2003

Venzent
7 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb wat vragen over Drive Image. Ik ben namelijk van plan dit programma aan te schaffen. Echter, ik vraag me nog wat dingen af. Is er de mogelijkheid om met Drive Image te booten vanaf CD om van daaruit allerlei handelingen te verrichten zoals images maken en terugzetten? Daarnaast ben ik bennieuwd of het vanaf een bootable CD USB 2.0 ondersteunt, zodat ik snel een image kan maken en/of terugzetten via een externe hardddisk.
  Wat denken jullie? Norton Ghost of Drive Image 7 ? Ik weet dat Symantec Powerquest heeft overgenomen en dat dus Drive Image nu bij Symantec hoort. Alleen beide programma's worden nog steeds appart geleverd.
 • 'k heb drive image 7 en vind het een prima programma.
  Je kan dus idd booten vanaf de image 7-cd.
  van die usb kan ik niks vertellen…

  Even opletten: drive image 7 is niet compatibel met virusscanner F-secure. (enfin: enkele maanden geleden toch nog niet)
  Met andere virusscanners? 'k heb zelf AVG Pro en dat geeft geen problemen.
 • Bedankt voor je reactie. Dan is één vraag al beantwoord :wink:
  En hoe zit het eigenlijk met licenties? Kan ik met Drive Image 7 op een onbeperkt aantal PC's images maken en terugzetten? Heb je een licentie nodig per installatie van het programma? Is het mogelijk om een image te maken op een PC zonder het complete programma te hoeven installeren? Ik bedoel, door middel van een apparte tool naast het eigenlijke programma.
 • Ik gebruik weliswaar Ghost, maar het principe is hetzelfde. Je kunt installeren met je code (in principe natuurlijk zo vaak je wilt, maar dat mag niet). Daarna kun je een bootdiskette maken waarmee je een image maakt. Dat gaat natuurlijk op elke PC. Daarna kun je hiervan een bootable CD maken, zodat je deze later probleemloos terug kunt zetten. Je hoeft hiervoor Drive Image niet zelf te installeren, dus hoef je ook niet meermalen te installeren.
 • Binary, bedankt voor je antwoord. Met Norton Ghost heb ik al eerder gewerkt. Echter, daar heb ik niet altijd goede ervaringen mee gehad. Vaak startte de PC niet meer op na het klonen van een schijf. Ik kreeg een stopfout terwijl ik in exact dezelfde PC opstartte met de nieuwe schijf als waar het origineel uit kwam. Of dat nu echt aan Ghost ligt of aan iets anders weet ik niet zeker, maar ik vind het wel verdacht.
  Daarnaast zijn twee dingen een vereiste. Ik wil de mogelijkheid hebben om vanuit Windows een image te kunnen maken en bijwerken. Voor zover ik weet kan dat niet met Ghost. Daarnaast moet alles 100% legaal gebeuren. Het moet namelijk gebruikt gaan worden binnen een bedrijf.
  Maar nu wil ik alleen nog weten of Drive Image USB 2.0 ondersteunt, of maakt dat verder niet uit. Is een USB 2.0 poort en 2.0 (externe) harddisk genoeg om met die snelheid te werken?
 • http://www.symantec.com/driveimage/features.html

  Veel plezier.
 • Bedankt, maar die pagina had ik al eerder geraadpleegd. Ik kan daar niks vinden over USB 2.0. Werkt dat met die snelheid als je boot vanaf CD? Worden er dan USB2.0 drivers mee geladen? Misschien een domme vraag, :oops: maar ach, domme vragen stellen mag hier toch :wink:
  En ik wil graag weten hoe het precies zit met het licentiegebeuren. Wat mag wel en wat mag niet bij aanschaf van één zo'n pakketje?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.