Vraag & Antwoord

Anders (software)

Overdracht gegevens: Excel->Word

Anoniem
Vv.
3 antwoorden
 • Is er een overdracht mogelijk van waardes (in cellen) uit een Excel-bestand naar gedefinieerde plaatsen in een Word-document?


  Een duidelijk voorbeeld (van de praktijk):

  In Excel is een lijst gemaakt van namen (vertikaal). En horizontaal zijn kolommen verdeeld in oa. adressen, contributies en kleine aantekeningen voor clubleden.
  In Word is een A4-sjabloon gemaakt met 3 acceptgiro's onder elkaar. De plaatsen voor bijv. de naam en het bedrag zijn bekend.

  Is het mogelijk om alleen vanuit bepaalde kolommen de waardes in de cel, de waardes automatisch over te hevelen naar vooraf gedefinieerde plaatsen in Word-documenten (of liever nog het sjabloon).


  Ik weet dat er boekhoudprogramma's bestaan, maar er zijn die deze overdracht kunnen regelen weet ik niet.

  bvd.
 • Geachte Vv,

  Helaas nog geen antwoord op jou vraag maar wellicht een suggestie voor een andere oplossing. Is het andersom niet makkelijker. Dus het Word-document in een Excel-blad invoegen.

  Door het Word-document transparant in te stellen "vallen alle gegevens in de cellen van het Excel-blad door het Word-document heen" (wat een ongelukkige uitdrukking van het geheel, maar ik hoop dat het duidelijk is). Met een beetje passen en meten moet het vervolgens wel lukken denk ik.

  Met vriendelijke groet,
 • De functie om tabellen vanuit excel in te voeren in Word heet "samenvoegen afdrukken". Vraag de help op van Wordt (F1) en typ "afdruk samenvoegen", dan zal alles duidelijk worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.